Grile Management Strategic

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Grile Management Strategic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

151. Precizati cu care din expresiile de mai jos trebuie completata urmatoarea definitie “Managementul strategic reprezinta o forma moderna si evoluata de conducere bazata pe c)anticiparea schimbarilor mediului inconjurator , evaluarea potentialului intern al firmei si operarea modificarilor ce se impun in vederea armonizarii acesteia cu mediul din care face parte, a realizarii obiectivelor stabilite, a realizarii supravietuirii sale.

152. Trasaturile principale ale managementuluis trategic se gasesc in enumerarile de mai jos: d)constituie un proces de formulare a strategiei care se suprapune peste sistemul de management al firmei.

153. Principalele componente ale strategiei firmei, in conceptia specialistilor romani, se regasesc printre variantele urmatoare: c) vectorul de crestere si sinergia.

154. Care din variantele de mai jos definesc corect caracterul tridimensional al managementului strategic: d)complementaritatea dintre procesele: rational si analitic, socio-politic si birocratic.

155. Obiectivele care se refera la un orizont de timp de peste 3 ani, avand drept scop sa explice implicatiile de ordin operational pe care leare misiunea firmei, sunt: b) obiective pe termen lung.

156. Care dintre urmatoarele variante exprima corect elementele care, in ultima vreme au condus la cresterea importantei procesului socio-politic si de formulare a strategiei firmei? d) cresterea responsabilitatii sociale ce revine firmei, recunoasterea firmei ca sistem politic, recunoasterea impactului raporturilor de putere si al presiunilor social-politice ale diferitelor grupuri de stakeholderi interne si externe asupra functiunii firmei.

157. Performantele prezente, poentialul intern al firmei, structura de putere, influentele din mediul exterior si sistemul de valori promovat de managementul superior al firmei, reprezinta: c) factori de influenta in stabilirea obiectivelor strategice.

158. Precizati cu care din expresiile de mai jos trebuie completata urmatoarea fraza: “Filozofia exprimata de managementul strategic, consta, in fapt, in capacitatea firmei de a se mobiliza si stradui sa aiba o atitudine c) proactiva fata de schimbarile mediului inconjurator”

159. Contextul in care puterea este impartita intre mai multi indivizi sau grupuri care au obiective diferite si care sunt in concurenta caracterizeaza: c) coalitia divizata.

160. Care dintre variantele de mai jos reprezita coalitii interne? d) coalitia birocratica, coalitia meritocratica, coalitia autocratica.

161. Care dintre elementele de mai jos reprezinta cerinte privind stabilirea unui sistem coerent de obiective la nivelul firmei: b) sa fie clare, ierarhizate, stimulatoare si mobilizatoare.

162. Ansamblul organizatiilor si fortelor cu care acestea se confrunta si interactioneaza in desfasurarea activitatii sale defineste: c) mediul competitiv.

163. Aprecierea ritmului de evolutie si crestere a pietelor, identificarea FCS din cadrul industrieisi estimarea calitatii mediului concurential reprezinta:c) obiective specifice analizei mediului competitiv al firmei.

164. Precizarea domeniului de referinta, identificarea componentelor mediului competitiv si identificarea segmentelor strategice ale industriei reprezinta:d) faze specifice in definirea si evaluarea extinderii mediului competitiv.

165. Care din elementele prezentate caracterizeaza comportamentul independent specific pietei oligopolistice? B) firma nu tine seama de atitudinea alteia, din ratiuni structurale.

Deciziile strat si responsabilit in MS

Fisiere in arhiva (1):

  • Grile Management Strategic.doc

Alte informatii

grila si raspunsul corect pt examenul la MANAGEMENT STRATEGIC la FACULTATEA DE MANAGEMENT-MARKETING - UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA.