Grile Micro

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Aceasta fituica rezuma Grile Micro.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 74 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

1. Din graficul alăturat rezultă că reducerea gradului de utilizare a resurselor şi, probabil, a nivelului eficienţei economice, se înregistrează când modificarea producţiei are loc de la: 1) B la C; 2) A la B; 3) B la F; 4) A la D; 5)B la G;

Alegeţi varianta corectă : a) 1+2+3; b) 1+2+4; c) 3+4; d) 1+2; e) 1+5.

2. Costul de oportunitate este nul atunci când:1) resursele sunt limitate; 2) resursele ar fi nelimitate; 3) creşte eficienţa economică; 4) se găsesc soluţii de a trece de la o producţie aflată în interiorul frontierei la una aflată pe frontieră; 5)scade eficienţa.

Alegeţi varianta corectă : a) 1+3; b) 2+4; c) 2+3+4; d) 1+4+5; e) 2+3.

3. Legea creşterii costurilor relative se verifică când:1) decidem să alocăm mai multe resurse pentru a mări cantitatea produsă dintr-un bun, pe termen scurt; 2) ne confruntăm cu inflaţia; 3) productivitatea marginală descreşte; 4) importurile se scumpesc; 5) moneda naţională se apreciază în raport cu alte valute.

Alegeţi varianta corectă : a) 1+3; b) 1+4; c) 2+3+4; d) 1+3+5; e) 1+5.

4. Costul de oportunitate ( al şansei sacrificate) reprezintă: 1)toate alternativele la care se renunţă când facem o alegere; 2) un cost real; 3) un cost monetar; 4) un cost economic; 5) un cost contabil.

Alegeţi varianta corectă : a) 1+2+4; b) 2+3; c) 1+2+3+4+5; d) 2+4; e) 2+4+5.

5. Când într-o economie, pe FPP, are loc deplasarea de la A la B (vezi figura alăturată): a) creşte eficienţa; b) se reduce şomajul; c) creşte producţia din y şi din x; d) creşte producţia din y şi se reduce cea din x; e) toate variantele a-d sunt false.

6. În mod normal, în timp, în fiecare ţară, FPP tinde să se deplaseze: a) spre stânga, pentru că sporeşte eficienţa; b) spre stânga, pentru că evoluţia normală este o reducere a eficienţei; c) spre dreapta, pentru că sporeşte eficienţa şi volumul/calitatea factorilor de producţie; d) spre dreapta, pentru că tendinţa generală este de reducere a timpului de lucru; e) spre dreapta, pentru că are loc globalizarea economică şi intrarea în UE.

7. Tendinţa de sporire a costului real al alegerii pe măsură ce mai multe resurse sunt alocate pentru a produce un bun oarecare are loc datorită faptului că: a) rata marginală de substituţie scade; b) se accentuează risipa; c) scade utilitatea economică; d)resursele nu sunt pe deplin adaptabile utilizărilor alternative; e) şomajul a fost eliminat.

8. Teoria economică este preocupată mai ales de: a) trebuinţele de bază; b) trebuinţele individuale; c) trebuinţele colective; d) trebuinţele satisfăcute prin intermediul bunurilor economice; e) trebuinţele satisfăcute prin cumpărarea şi consumarea bunurilor economice.

9. Oamenii de afaceri călătoresc, de regulă, cu mijloacele de transport cele mai rapide pentru că: a) au bani; b) confortul este mai ridicat; c) se deplasează mai mult; d)pentru ei timpul are un cost de oportunitate ridicat; e) ţin la prestigiul personal.

10. Între preţ, pe de-o parte, şi cererea şi oferta, pe de altă parte, există, într-o economie concurenţială, o relaţie: a) directă (pozitivă); b) indirectă; c) de covariaţie negativă; d) de covariaţie pozitivă; e) de interdependenţă.

11. Nevoile umane sunt: 1) nelimitate în capacitate; 2) după caz concurente; 3) limitate ca număr;4) după caz complementare; 5) insuficiente în raport cu resursele.

Alegeţi varianta corectă : a) 1+2+3; b) 2+4; c) 1+5; d) 1+2+4; e) 1+2+5.

12. Frontiera posibilităţilor de producţie exprimă: a) ansamblul combinaţiilor de factori de producţie care permit realizarea unei cantităţi date de bunuri; b) ansamblul combinaţiilor de bunuri economice ce pot fi realizate în cadrul unei ţări; c) ansamblul combinaţiilor de bunuri economice ce pot fi realizate în condiţiile utilizării resurselor disponibile; d) ansamblul combinaţiilor de două bunuri economice ce pot fi realizate în condiţiile utilizării complete şi cu eficienţă normală a resurselor disponibile pe termen scurt; e) preţurile la care pot fi produse diferite bunuri.

13. Problema rarităţii resurselor există:a) doar în economiile centralizate; b) doar în economiile de piaţă; c) în toate tipurile de economie; d) doar dacă oamenii nu respectă principiul raţionalităţii; e) în economiile naturale.

14. Un punct de pe frontiera posibilităţilor de producţie defineşte : a)o alternativă teoretică ; b)o modalitate de combinare imposibilă; c)o modalitate posibilă, dar ineficientă; d)un pachet dat din două bunuri posibile de obţinut şi cu eficienţă normală de producţie; e)o soluţie ipotetică.

15. Costul de oportunitate este determinat de : a) alegere în condiţii de limitare a resurselor ;b) concurenţa comercianţilor ; c)cheltuielile administrative ;d) accize ;e) cheltuielile de dezvoltare şi reconstrucţie.

16. Caracteristica nevoilor de „limitare în capacitate” se referă la: a) diversitatea nevoilor; b)caracterul limitat al resurselor în raport cu nevoile; c) scăderea intensităţii nevoii pe măsură ce ea este satisfăcută; d) imposibilitatea ca anumite nevoi sa fie satisfăcute; e)dezvoltarea unor nevoi în detrimentul altora.

Fisiere in arhiva (1):

  • Grile Micro.doc