Metoda Optimized Production Technology OPT

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Metoda Optimized Production Technology OPT.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 1 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Economie

Extras din document

OPT este o metodă de gestiune a producţiei relativ recentă. Ea a apărut în SUA în 1978 şi se datorează fraţilor Goldratt. Filozofia acestei metode este explicată într-o lucrare excesiv pedagogică: „Le but, l`excellence en production” de Eliyahu M. Goldratt şi Jeff Cox.

Metoda OPT este fondată pe o gestiune a întreprinderii care presupune ca punct de plecare analiza locurilor înguste. Un loc îngust într-o întreprindere este o resursă, o maşină sau un atelier, a cărui capacitate reală de producţie este inferioară cererii pieţei; locurile înguste definesc total condiţiile de producţie.

Iniţiatorul metodei a căutat să identifice scopul real al activităţii unei întreprinderi. Diferite răspunsuri posibile sunt: supravieţuirea, creşterea, puterea, calitatea produselor etc., dar în final s-a admis că scopul veritabil al activităţii oricărei firme private este obţinerea de profit.

Fisiere in arhiva (1):

  • Metoda Optimized Production Technology OPT.doc