Metodologia Economica

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Metodologia Economica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Analiza performantelor firmei pe baza rentabilitatii.

In domeniul economic, conceptual de performanta acopera acceptiuni diferite cum ar fii:cresterea, rentabilitatea, productivitatea.

Rentabilitatea poate fii definite ca fiind capac undei firme de a obtine profit prin utilizarea factorilor d productie si a capitalurilor indifferent d provenienta acestora. V-CT=0 =>V=CT

Contul de profit si pierderile fac parte dintre situatiile financiare de inchidere a exercitiului financiar fiind un document contabil de sinteza care masoara performatele active unei firme in cursul unei perioade date. In acest cont e prezentat rez active desfasurate de o societate pe parcursu Unei perioade carepoate fii profit sau pierdere.

Profitul repr componenta principala a avutiei unei societati si reflecta atat performanta firmei cat si capacitatea acesteia de a acorda dividente.

Anal structurala a rezultatului brut brut al exercitiului are ca obictiv stabilirea contributiei dif dif tipuri de rezultate la variatia totala a rezultatului brut precum si evidentierea dinamicii lor in cursul perioadei stabilite.

Anal struct a result se poate face:

1Dupa destinatia cheltuielilor d exploatare, adik dupa etapele prod unui produs

2Dupa nat chelt d exploatare si a venit.

Fisiere in arhiva (1):

  • Metodologia Economica.doc