Paradisurile Fiscale

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Paradisurile Fiscale.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

INTRODUCERE………………………………………………………………….…pag.4
PREZENTAREA PRINCIPALELOR ASPECTE LEGATE DE “PARADISURILE
FISCALE”…………………………………………………………………………...pag.6
SCOPUL INFIINTARII COMPANIILOR OFFSHORE...........................................pag. 7
SISTEME DE IMPOZITARE……………………………………………………….pag.8
COMPANIA OFFSHORE…………………………………………………………..pag.9
AVANTAJELE COMPANIILOR OFFSHORE…………………………………….pag.10
INFIINTAREA UNOR FIRME OFFSHORE………………………………………pag.10
CELE MAI IMPORTANTE DOCUMENTE DE INFIINTARE.............................. pag.12
ORGANIZAREA COMPANIILOR OFFSHORE………………………………….pag.13
TAXE DE MENTINERE ANUALE CE SUNT IMPLICATE IN FUNCTIONAREA
UNEI COMPANII OFFSHORE SI DE CE SUNT IMPORTANTE SA LE PLATIM
ANALIZA SI PREZENTAREA UNUI PARADIS FISCAL: LUXEMBURG…….pag.15

Extras din document

INTRODUCERE:

Din statisticile prestigioasei reviste americane “ Fortune” rezulta faptul ca primele cel mai puternice 1000 corporatii americane platesc impozite pe profit foarte mici sau nu palatesc deloc. Aceasta realitate contravine logicii “normale”, care nu poate fi de acord ca in SUA, tara a profitului si leagan al capitalismului modern, cele mai mari corporatii sunt aproape sau complet neprofitabile. Atunci, de ce mai cumpara investitorii actiunile lor? Si de ce nu se prabuseste bursa principala, New York Stock Exchange? Ce legatura poate exista intre cele de mai sus si faptul ca jumatate din primele 500 de corporatii americane sunt inregistrate in Delaware (un mini-stat american de pe Coasta de Est), ca de altfel si 40% dintre firmele listate la New York Stock Exchange si 37% dintre cele cotate la American Stock Exchange? De ce oare 80% din firmele americane care si-au schimbat domiciliul dupa 1966 s-au stabilit in Delaware, care a devenit sediul a 200 000 de corporatii, la o populatie de 684 000 de locuitori.?

Scandalurile economice ale tranzitiei romanesti au dezvaluit initiatorilor cateva lucruri interesante:

-Firma Crescent, care s-a ocupat de comert exterior inainte de 1989, dar si dupa aceea, rampa de lansare a magnatului Dan Voiculescu era( sau este inca?) inregistrata in Cipru, desi operatiunile sale comerciale se desfasurau cu precadere in Romania.

-Navele romanesti inchiriate spre utilizarea diferitelor firme de management, inclusiv cele implicate in scandalul Minerva, au fost inregistrate sub diferite pavilioane de complezenta( Cipru, Panama, Isle of Man).

-In scandalul societatii de asigurari Mondragon, presa a descoperit ca mai bine de 70% din actiunile firmei erau detinute de o companie de ”hartie”(fara activitate) cipriota, controlata prin interpusi de Stefan Mandel, care dorea sa ramana in umbra pentru a fi absolvit de raspundere in cazul unui faliment gen Caritas.

-Plata comisioanelor in scandalul Puma s-a realizat prin canale offshore, folosindu-se companii si banci din “paradisuri fiscale”( ca de exemplu Banque Internationale Luxembourg(Asia)Ltd. Si companii inmatriculate in Insulele inmatriculate in Insulele Canalului Manecii).

Fisiere in arhiva (1):

  • Paradisurile Fiscale.doc

Alte informatii

Universitatea Babes-Bolyai,Cluj-Napoca Facultatea De Stiinte Economice Si Gestiunea Afacerilor