Tehnici Promotionale

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Tehnici Promotionale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Prin politica de comunicatie intreprinderea urmareste difuzarea cat mai ampla a unor informatii despre activitatea,produsele si serviciile sale. Sursa de comunicare trebuie sa fie:credibila,atragatoare,puternica.

Sistemul de comunicatie cuprinde urmatoarele:o sursa de informatie,un mesaj,un canal de difuzare a mesajului,un receptor.

sistem de inf cu dublu sens permite intreprinderii sa verifice modul in care informatiile au fost receptionate. Acesta cuprinde:emitatorul,codificarea,mesajul,canalul de distributie,decodificarea,receptorul,feed-backul,perturbatii in transmiterea inf.

STRUCTURA ACTIVITATIILOR PROMOTIONALE:

PUBLICITATEA= variabila calitativa de natura psihologica,actiune pe termen lung,greu masurabila cantitativ .

PROMOVAREA VANZARILOR =variabila cantitativa,actiune pe termen scurt; aduc consumatorului avantaje materiale si economice imediate ce pot fi cu usurinta masurate;

RELATIILE PUBLICE =variabila calitativa,actiune pe termen lung;grupeaza o serie de tehnici pe plan psihologic ,greu de masurat d.p.d.v cantitativ

UTILIZAREA MARCII= =act pe temen lung;pp fol unui ansamblu de semen distinctive,menite sa individualizeze un produs in raport cu cele ale concurentei;sa garanteze calitatea produselor,sa certifice notorietatea firmei.;ef imediate pe termen lung.

FORTELE DE VANZARE = o var usor masurabila in termen cantitativ ce pp utilizarea unei multitudini de tehnici cum ar fi demonstratia,argumentarea,negocierea,contractarea ce se desf pe o per strict det.

C2

PUBLICITATEA

=se urmareste informarea publicului in legatura cu produsele,incercand sa il convinga sa efectueze actul de cumparare. Trebuie tinut seama de caracteristicile publicului in calitate de receptor:dorinta de a fi tratat ca un partener activ,reactii diferite fata de mesaj,capacitate de exprimare a proprilor idei.

-publ.poate contribui la stimularea cererii de marfuri insa actiunea ei trebuie connjugata cu actiunea altor mijloace promotionale.

Scopuri: o comunicatie eficienta in cadrul pietei;crearea unei imagini favorabile pe piata,patrunderea pe o piata noua sau atragerea unui nou segment de cumparatori;sporirea vanzarilor prin prelungirea sezonului de consum;practicarea unui nou prêt;

Formele publ.

IN FUNCTIE DE OBIECT a)de produs (p. de informare-in leg cu un prod nou;p de conditionare –scoaterea in evidenta a conditiilor de prezentare si se foloseste faza de crestere si maturitate a produsului;publ comparative; publ de reamintire b)de marca c)institutionala( institutionala de informare,inst de conditionare,inst de reamintire)

DUPA NATURA OBIECTIVELOR URMARITE a) public. comerciala(=atingerea ob de nat comerciala,^vanzarilor) b)public corporativa(=cresterea valorii sociale pe piata) c)public. Social umanitara

DUPA ARIA GEOGRAFICA a)locala b)regionala c)nationala d)internationala

DUPA NATURA PUBLICULUI TINTA a)publ orientate catre cons finali(b de larg consum) b)publ orientate catre medii profesionale si afaceri(bunuri de larg consum,cu dest prod)

DUPA TIPUL MESAJULUI DIFUZAT a)de natura factuala –caract clare b)de natura emotionala –se fol sloganuri”produsul preferat”.etc

DUPA EFECTUL INTENTIONAT a)directa-efect in viitorulapropiat b)cu actiune intarziata

DUPA SPONSORI a)publ finantata de catre producatori b)de catre intermediar c)de un alt agent economic

IN FUNCTIE DE INFLUENTA EXERCITATA ASUPRA CERERII a)cererii primare b)cererii selective

C3

TEHNICI SI MIJLOACE PUBLICITARE

=rezultatul unor activitati de creatie care asigura o inbinare eficienta a unui sir de elemente sociologice,economice si psihologice.

TIPURI DE MESEJE PUBLICITARE msj

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici Promotionale.doc

Alte informatii

sa aveti noroc de ele:)