Tranzactii Internationale

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Tranzactii Internationale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Altfel spus, prin politică comercială se înţelege totalitatea reglementărilor adoptate de către stat, cu caracter juridic, administrativ, fiscal, bugetar, financiar, bancar, valutar, etc, în scopul promovării sau restrângeri schimburilor comerciale externe şi al protejării economiei naţionale de concurenţa străină

Obiective: stimularea dezvoltării şi modernizării structurii economiei naţionale

restrângerea sau stimularea exporturilor sau importurilor

protejarea ramurilor economiei naţionale şi a agenţilor economici naţionali

îmbunătăţirea ratei de schimb

sporirea veniturilor bugetare

controlul importurilor şi exporturilor de capital

asigurarea echilibrului balanţei comerciale şi de plăţi

Protectionismul

sensul şi întinderea protecţiei

nivelul protecţiei

durata protecţiei

orientarea protecţiei

poziţia adoptată de statele lumii este în favoarea trecerii treptate la o liberalizare reală a comerţului internaţional, liberalizare care să ia în calcul interesele tuturor ţărilor, inclusiv a celor în curs de dezvoltare. Dintre avantajele care decurg din practicarea politicii liberului schimb amintim: creşterea producţiei prin lărgirea pieţelor, o mai bună satisfacere a nevoilor de consum intern, creşterea competitivităţii produselor indigene, sporirea stabilităţii economice, modificarea producţiei şi consumului, o mai bună folosire a forţei de muncă, evoluţia preţurilor prin cerere şi ofertă etc.

Liberul schimb se caracterizează prin reglementări care încurajează fluxurile comerciale şi de cooperare, legăturile statului respectiv cu alte ţări se intensifică, acestea având ca şi consecinţă creşterea producţiei, mărirea şi diversificarea ofertei interne.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tranzactii Internationale.doc