Vamuirea si Activitatea de Expeditie

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Vamuirea si Activitatea de Expeditie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Actele normative care reglementeaza activitatea de vamuire in Romania

Codul Vamal in Romania reglementat de Legea 141/1 august 1997.

Regulamentul Vamal de aplicare a Codului Vamal a fost reglementat prin Hotararea Guvernului Partea I, nr 626/6 octombrie 1997.

Prin Decizia nr 946 din septembrie 1997 s-au aprobat Normele tehnice de completare, utilizare si tiparire a declaratiei vamale in detaliu, emisa de directorul general al Directiei generale a vamilor.

Odronanta Guvernului nr 26 / 1993 prin care s-a aprobat aplicarea tarifului vamal de import

Ordinul Ministerului Finantelor nr 3 / 1992 privind Declaratia pentru valoarea in vama.

Declaratia Vamala in Detaliu rep un act juridic prin care declarantul solicita un regim vamal pt marfa sa si se angajseaza sa-si indeplineasca obligatiile ce ii revin.

Documente necesare la vamuirea marfurilor (la import): factura originala, certificatul de inmatriculare si data eliberarii, cod fiscal, cod Sirues, cod Sicomex, Banca comerciala unde ag ec are contul precum si nr sau, documentul de transport, carnetul TIR (transp rutier), carnet ATA, certificatul de origine al marfurilor (daca e cazul), packing list, declaratia de valoare. La export se adauga si: declaratia de incasare valutara, licenta de export, certificatul de origine si certificatul EUR-1.

Expeditionarul international face legatura intre numeroase unitati autonome specializate ce-si aduc contributia la derularea transportului de marfuri in trafic international. Carausi, administratii vamale, incarcatori sau alte unitati cu care expeditorul sau destinatarul intra in contact. Expeditionarii sunt ag ec ce se interpun intre expeditorii marfurilor si carausii si intre acestia din urma si destinatarii marfurilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Vamuirea si Activitatea de Expeditie.doc