Constructia si Tehnologia Echipamentelor Electronice

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Constructia si Tehnologia Echipamentelor Electronice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 27 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Electronica

Extras din document

DEFINITI IMPEDANTA UNUI ECRAN

În condiţii de câmp depărtat impedanţa de undă Zw (definită ca raportul dintre câmpul electric şi câmpul magnetic) este dată de relaţia: unde: - conductivitatea,  - permeabilitatea,  - permitivitatea, caracterizează mediul înconjurător. Pentru vid această mărime are valoarea Z0=377 .

Pentru ecranele conductoare: >>j şi relaţia se simplifică la forma:

În literatura de specialitate se preferă exprimarea impedanţei de undă a ecranelor funcţie de frecvenţă luând ca etalon cuprul (prin raportarea permeabilităţii şi conductivităţii la valorile corespunzătoare cuprului).

Se poate scrie astfel expresia normalizată a impedanţei de undă a unui ecran:

unde:

DEFINITI ATENUAREA PRIN ABSORBTIE

Se poate calcula acum atenuarea prin absorbţie în ecranele electromagnetice:

relaţie, care în practică se utilizează sub forma:

Din cele prezentate rezultă aşadar că atenuarea prin absorbţie la un ecran având grosimea egală cu adâncimea de pătrundere este de numai 9 dB.

Se constată că materialele cu atenuare prin absorbţie ridicată sunt conductoarele având permeabilitate magnetică mare (oţelurile de exemplu). La frecvenţe ce depăşesc câţiva MHz atenuarea prin absorbţie este foarte mare, pentru toate materialele uzule utilizate ca ecrane mai ales dacă grosimea lor este foarte mică.

DEFINITI ATENUAREA PRIN REFLEXIE

Pierderile prin reflexie la suprafaţa de separaţie dintre ecran şi mediul înconjurător depind de valorile impedanţelor de undă ale celor două medii

Considerând expresia normalizată a impedanţei de undă a ecranului rezultă expresia atenuării prin reflexie în ecrane: Dacă se reprezintă grafic atenuarea prin reflexie funcţie de frecvenţa radiaţiei incidente se constată că ecranarea optimă se obţine pentru materiale bune conductoare de electricitate (Cu şi Ag).

Relaţia dedusă pentru atenuarea prin reflexie este valabilă în condiţii de câmp depărtat pentru care se poate considera Z0=ct. La câmpuri apropiate Z0 depinde de natura câmpului perturbator ( sau ) şi de distanţa d de la sursa la ecran. Pentru această situaţie atenuarea prin reflexie în ecrane: poate fi calculată având în vedere relaţiile: , cu .Rezultă că atenuarea prin reflexie în ecrane va depinde atât de caracterul sursei cât şi de distanţa la care se află ecranul faţă de sursă.

PREZENTATI 3 MASURI ANTIPERTURBATIVE APLICATE TRANSFORMATOARELOR DE RETEA

Ecranele pot fi aplicate în jurul modulelor cu componente, a sertarelor, şi a componentelor generatoare de perturbaţii sau sensibile la radiaţia electromagnetică. Emiţătorii de perturbaţii

Fisiere in arhiva (1):

  • Constructia siTehnologia Echipamentelor Electronice.doc