Electronica Generala

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Electronica Generala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Electronica

Extras din document

2 Sisteme simple de comanda În cazul aplicatiilor nepretentioase, care nu necesita o precizie deosebita a comenzii, se pot utiliza circuite de comanda fara generator de semnal. Circuitele simple sunt realizate cu rezistoare R, cu grupuri RC, cu bobine saturabile sau cu punti defazare.În figura 2.3 este prezentat un circuit de comanda în componenta caruia se gasesc numai rezistoare.Amorsarea tiristorului se produce atunci când VI este pozitiv si se închide comutatorul k. Rezistorul R se dimensioneaza din conditia de amorsare .

Tensiunea pe sarcina creste mai repede decât tensiunea aplicata grilei tiristorului ( prin rezistorul R). Daca R este variabil unghiul de comanda poate fi reglat în intervalul 5,...,90 °.Rezistorul R1 se introduce pentru a creste stabilitatea comenzii la variatia temperaturii (deoarece temperatura modifica curentul de amorsare iGT).În figura 2.4 este prezentat un circuit de comanda cu circuit de defazare de tipul RC ( rezistenta si condensator).În alternanta negativa a tensiunii Vi condensatorul se încarca prin dioda D1 cu tensiune negativa pe armatura superioara.În alternanta pozitiva a tensiunii Vi dioda D1 este polarizata invers, tiristorul are conditii de amorsare si va amorsa atunci când tensiunea pe grila (care este, de fapt, tensiunea de pe condensator) ajunge la valoarea nominala VGK.Condensatorul se descarca, prin rezistorul R, de tensiunea negativa si se încarca apoi cu tensiune pozitiva pe armatura superioara. Când VC = VGK tiristorul intra în conductie. Unghiul la care amorseaza tiristorul creste cu cresterea valorii rezistorului R. Domeniul de reglaj al unghiului de comanda este ± (0, ).În figura 2.5a este prezentat un circuit de comanda cu punte defazoare. Puntea este formata din transformatorul TR cu doua înfasurari secundare, rezistorul R si condensatorul C.Condensatorul C are rolul de a defaza una din cele doua înfasurari secundare.

Se pot scrie relatiile vectoriale

relatii exprimate grafic în figura 2.5b.Se constata ca unghiul de comanda poate fi modificat cu ajutorul rezistorului R, prin modificarea lungimii vectorului VR.

Fisiere in arhiva (1):

  • Electronica Generala.doc

Alte informatii

o simpla si f buna copiuta, de calitate