Televiziune

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Televiziune.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Electronica

Extras din document

BALEIAJUL PE ORIZONTALĂ

Problema 1. Pentru schema electronică simplificată a etajului final din baleiajul orizontal, prezentată în figură, se cunosc: energia necesară deflexiei WmH = 1.81 mJ, inductanţa bobinelor de deflexie LH = 3mH şi durata cursei inverse tIH = 10,88µs. Neglijând rezistenţa de pierderi din circuit, să se determine:

a) amplitudinea vârf la vârf a curentului de deflexie;

b) tensiunea sursei de alimentare a circuitului;

c) valoarea condensatorului de întoarcere CI;

d) valoarea maximă a tensiunii care apare între colectorul şi emitorul tranzistorului, pe timpul cursei de întoarcere a baleiajului.

Rezolvare:

a) b) c) d) Problema 2. Pentru schema din figură, se presupun cunoscute: LH =1,5mH, durata cursei inverse tIH = 9µs şi se neglijează efectul rezistenţei bobinei. Dacă este necesar un curent de deflexie IVV = 200mA, să se determine:

a) energia necesară deflexiei;

b) tensiunea sursei de alimentare a circuitului;

c) valoarea condensatorului CI;

d) valoarea maximă a tensiunii care apare între colectorul şi emitorul tranzistorului, pe timpul cursei de întoarcere a baleiajului;

e) cum se modifică imaginea redată pe monitor dacă valoarea tensiunii de alimentare E scade cu 50 % ?

Rezolvare:

a) b) c) d) e) Dacă tensiunea de alimentare E scade cu 50%, aceasta implică scăderea curentului la jumătate, rezultând scăderea energiei de deflexie cu 50% şi implicit micşorarea imaginii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Televiziune.doc