Traductoare 1

Imagine preview
(7/10 din 6 voturi)

Aceasta fituica rezuma Traductoare 1.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Electronica, Electrotehnica

Extras din document

14.Traductoare de viteza

Viteza care poatefi liniara(de translatie) sau de rotatie este prin def. o marime vect. Totusi intrucat directia depl. liniare sau unghiulare este fixata, td-urile de viteza dau in general modulul marimii masurate si cel mult sensul in care se realizeaza depl.

Daca x(t) repr. pozitia unui punct material de translatie in raport cu o referinta data, atunci vit. este .

In practica intereseaza o viteza medie ca:

In mod similar daca notam cu pozitia unghiulara a punctului material in raport cu un reper fix, atunci viteza de rotatie este si in aceasta situatie intereseaza o vit. de rotatie medie care pe o rotatie completa devine

In situatiile practice se pune in evidenta turatia sau viteza care se not. cu n care se mas. in n[rot/s], resp. n/60[rot/min] si in consec, vit. de rotatie este , unde n=1/T sau , cu n/60=1/T .

Deoarece translactia poate fi usor convertita in depl unghiulara , atat vitezele liniare, cat si cele unghiulare se masoara practic pe principii unghiulare,cu turometre.

Traductoarele de viteza unghiulare cu elem. sensibile cu urm. tipuri :

-cu ES bazate pe legea ind. elmg. (tahogeneratoare)

-cu ES bazate pe modulatie si iesire in impulsuri (2 categ.: 1.cu modulatia unui flux luminos; 2.cu modulatia unui flux magnetic.

Fisiere in arhiva (1):

  • Traductoare 1.doc