Traductoare 2

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Aceasta fituica rezuma Traductoare 2.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 1 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Electronica, Electrotehnica

Extras din document

16 Traductoare pentru forte cu elemente sensibile termorezistente

Elem tensorezistive sunt cnoscute sub numele de marci tensometrice si constau dintr-o str metalica rezistiva sau semiconductoare care isi schimba valoarea rezist. sub actiunea fortei aplicate, fiind de dkimensiuni f mici .Astfel de ES permit determinarea “punctuala” a eforturilor unitare. In cadrul unui td cu marci tensometrice are loc urm lant de transformari:

F CE Dl MT DR A Ues Ie

Forta aplicata unui corp elastic produce o deformatie liniara a acestuia Dl care are drept efect asupra marcii tensometrice MT o var de rezist DR, var care e preluata cu circ de intrare tipice de adaptorul A si transf in semnal calibrat de iesire d tip tens sau curent.

Cele mai utilizate tipuri de marci tens:

1)marcile tens –cu fir metalic- se obtin prin bobinarea in plan a unui fir metalic rezistiv pe un suport izolant, fie o hartie speciala , fie material plastic si rigidizarea bobinajului cu o rasina adecvata. Firul are diametre intre 0.02... 0,05 mm, iar rezist nominala este intre R0=50W si 100W. Ca materiale se folosesc constantanul ,aliaj Cr – Ni, aliaj Fe-Cr-Ni. Suportul poate ava intre 5si50mm.

2)marci tens cu folie corodata-se obt prin depunerea electro-chimica a mat pe un suport izolant, urmata de indepartarea portiunilor in surplus prin procedee similare realiz cablajelor imprimate. Au caract similare marcilor cu fir matalic;

3)marci tens cu semiconductoare- se obt cu ajutorul unor monocristale de Si de tip n sau p, dispuse pe aceleasi suporturi izolante, care spre deosebire de marcile metalice au o serie de avantaje si dezav. Avantaje: dim bazei mult mai mica (1,3..13 mm), au sensib (factorul de marca) mult mai mare ( de 100, 150 d eori mai mare). Dejavantaje: caracteristica e puternic neliniarawwwwwwww, efect de termocuplu mult mai pronuntat decat la marcile metalice (de 20-30 ori), var rezistivitatii cu temp este mult mai mare decat la marcile metalice = > utilizarea lor se face in cond mai speciale( control de temp, compensare de efect termo-el)

Fisiere in arhiva (1):

  • Traductoare 2.doc