Actionari Electrice

Imagine preview
(7/10)

Aceasta fituica rezuma Actionari Electrice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Electrotehnica

Extras din document

SA1

1) Prin marirea numarului de trepte ale reostatului de pornire se obtine o crestere exponentiala a timpului total de pornire. Un numar mai mare de trepte ale reostatului de pornire reprezinta un avantaj deoarece un timp mai mare de pornire inseamna un soc de curent mai mic.

3) Nu se vor mai putea obtine exact curentii minim/maxim propusi4

SA2

1) Prin modificarea vitezei masinii se modifica viteza de circulatie a aerului, deci implicit capacitatea de racire a masinii.

2) –

3) Se poate frana fie prin reducerea fluxului de excitatie al GCC fie prin inserierea unei rezistente in circuitul de alimentare al indusului MCC

4) Cand fluxul de excitatie al MCC scade brusc are loc o crestere a vitezei grupului G-M peste valoarea nominala existand pericolul de distrugere al motorului

5) Scaderea turatiei odata cu cresterea sarcinii va duce la apropierea caracteristicilor de axa Ox, noile caracteristici ramanand paralele cu cea initiala.

SA3

1) Punctul de functionare se afla initial in cadranul 1 si masina functioneaza in regim de motor. Dupa deconectarea de la alimentare si conectarea pe rezistenta de franare, punctul de functionare trece in cadranul 2 unde masina functioneaza ca generator, iar energia este disipata sub forma de caldura pe rezistenta de franare.

2) Initial punctul de functionare se afla in cadranul 1, masina functionand pe post de motor. Dupa deconectare si conectare invers, punctul de functionare trece in cadranul 2 unde masina functioneaza ca frana. Daca masina este lasata in continuare conectata si dupa ce turatia ajunge la 0, punctul de functionare trece in cadranul 3 masina functionand ca motor cu sensul schimbat.

3) Daca se scurtcircuiteaza Rf, curentul de franare If creste, iar franarea va avea loc mai greu. Acest lucru poate duce la o solicitare suplimentara a MCC.

SA4

1) Intreruperea unei faze din stator la conexiunea Y, este echivalenta cu functionarea cu alimentarea monofazata a motorului trifazat. In cazul conexiunii D, intreruperea unei faze din stator determina aparitia conexiunii "V". In acest caz, doua infasuraari sunt parcurse de doi curenti defazati in timp. Acesti curenti produc in camp invartitor care determina miscarea rotorului.

2) Cand se intrerupe una din liniile retelei de alimentare campul produs de stator va fi unul fix in spatiu si variabil in timp, adica un camp pulsatoriu. Campul pulsatoriu se descompune in doua campuri invartitoare care se invart in sensuri opuse, motorul alimentat monofazat va fi echivalent cu doua motoare alimentate trifazat cu succesiunea fazelor diferita si acelasi rotor. Motorul nu va avea cuplu de pornire.

3) Parametrii care influenteaza timpul de pornire al MAs sunt cuplul de pornire si curentul la pornire. Cuplul motorului trebuie sa fie mai mare decat cuplul rezistent opus de masina actionata, pentru ca rotorul sa poate accelera. Curentul de pornire poate atinge valori de 10 ori mai mari decat In, astfel ca e recomandat ca el sa aiba o valoare care nu va duce la suprasolicitari termice.

Fisiere in arhiva (1):

  • Actionari Electrice.docx