Programarea Sistemelor Electrice

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Programarea Sistemelor Electrice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Electrotehnica

Extras din document

“Proiectarea este un proces de gândire ce cuprinde crearea unei entităţi.”

„proiectarea este gândire” presupune o “primă gândire”, sau ceea ce vom numi perspicacitate sau pătrundere, intuiţie, raţiune. proiectarea este sinteza tuturor celor trei aspecte ale gândirii (perspicacitate, intuiţie şi raţiune)

“Proiectarea este un proces de gândire ”, adică proiectarea este activitatea de concepere, de creaţie şi nu produsul creaţiei.

, „Proiectarea este procesul gândirii ce cuprinde ”

- Identificarea unui set de necesităţi;

- Conceperea iniţială a unei modalităţi de a satisface aceste necesităţi;

- Dezvoltarea ulterioară a acestui concept iniţial;

- Analiza necesară pentru verificarea şi convingerea acestor activităţi;

- Realizarea prototipului entităţii într-o formă preliminară;

- Construirea entităţii în forma finală

- Controlul calităţii prin implementarea unor proceduri variate

- Distribuirea la consumator

- Prevederea de post-servicii

- Obţinerea de feedback (aprecierile clienţilor) privind utilitatea şi valoarea entităţii

Proiectarea de calitate (procesul) şi produsele de calitate (ieşirea acestui proces) impune o definire comprehensivă sau globală a proiectării care cuprinde totalitatea procesului de “gândire/activitate” a proiectării şi nu este ceva limitat, subansamblu al acestui proces.

„Proiectarea este procesul de gândire ce cuprinde crearea ”, asta însemnând că acest cuprinzător proces de „gândire/activitate” este direcţionat spre şi culminează în creare. Asta mai înseamnă că crearea conduce spre realizarea unei împliniri mature, bine gândite a „imaginii lucrului posibil” ce a servit la început pentru iniţializarea procesului. În timpul procesului de proiectare, imaginea iniţială a unui lucru posibil se schimbă pe parcursul procesului, suferind adesea o schimbare foarte drastică. Ceea ce este important este aceea că această schimbare, care adesea începe ca o ficţiune pură a imaginaţiei noastre, se termină ca o realitate raţională în timp şi spaţiu. Crearea acestei realităţi serveşte ca punct central în cuprinzătorul proces de proiectare; în lipsa creării procesul este fie incomplet fie greşit.

„Proiectarea este procesul de gândire ce cuprinde crearea unei entităţi.” O entitate, care este produsul procesului de proiectare, poate fi de natură:

- fizică, precum un obiect ce ocupă un spaţiu (de exemplu., casa în care locuim, o maşină sau o piesă de muzeu);

- temporală, cum este un eveniment care se petrece în timp (de exemplu, un concert muzical, o întrunire politică sau o partidă de vânătoare);

- conceptuală, cum este o idee (de exemplu, teoria relativităţii, conceptul de cibernetică sau chiar definiţia proiectării);

- relaţională, cum este relaţia de legătură ce descrie sau specifică interacţiunea între entităţi (de exemplu, procedurile de operare ale unui calculator sau chiar relaţiile de prietenie între două popoare).

Orice entitate poate fi proiectată, poate fi creată cu atenţie urmărind scopul propus. Totalitatea procesului de gândire conţinând crearea acestei entităţi, proces care îi dă forma, că este fizică, temporală, conceptuală sau relaţională este proiectare.

2. MANAGEMENTUL PROIECTĂRII

Managementul proiectării este o activitate conducătoare direcţionată pe crearea unei entităţi. O entitate poate fi un obiect, cum ar fi un calculator, un eveniment, cum ar fi o conferinţă, un concept, cum ar fi o teorie ori o relaţie, cum ar fi cea dintre profesor şi student.

Principalele aspecte sau coordonate ale managementului sunt:

a) Clarificarea viziunii

b) Administrarea resurselor

c) Monitorizarea performanţelor

d) Monitorizarea calităţii

e) Managerul proiectării

a) Clarificarea viziunii

- Context

- Conţinut

- Utilizare

b) Administrarea resurselor

- Timp

În Grecia există două cuvinte pentru timp: khronos şi kairos. Khronos se referă la durata timpului în timp ce kairos se referă la momentul potrivit, oportunitatea timpului.

- Energie

- Talent

- Răbdare

- Informaţie

- Facilităţi

- Relaţii de legătură

c) Monitorizarea performanţelor

- Planificare

- Programare

- Monitorizare

- Evaluare

- Cizelare

d) Monitorizarea calităţii

- Ingrediente

- Inteligenţă

- Economie

- Estetică

e) Directorul de proiect

Directorul (managerul) de proiect supraveghează şi controlează atingerea obiectivele proiectării, mobilizarea, concentrarea şi performanţele echipei de proiectare, alocarea şi folosirea resurselor, precum şi calitatea entităţii proiectate. El este o parte lider, o parte proiectant şi o parte administrator.

- Lider

- Proiectant

Administrator

Fisiere in arhiva (1):

  • Programarea Sistemelor Electrice.doc