Rezolvari Subiecte Posibil Partial MPT

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Rezolvari Subiecte Posibil Partial MPT.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Electrotehnica

Extras din document

1.Fazele puneri in fabricatie a unui produs

-proiectarea produsului in urma caruia rezulta proiectul tehnic d exec

-proiectarea tehnologica de exec

-proiectarea SDV

-realizarea experimente si omologarea seriei

-realizarea ex prototipului

2.Calitatea unui produse se proiecteaza

-numai ddupa ce proiectul si tehnologia de exec au fost verifiacare prin realizarea prototipului si a seriei “o” reusind sa se obt parametrii prevazuti cu datoriile existente in intrep respectica se poate spune ca este pregatit de fabricatie

3.Tipuri principale de productie, acestea se clasifica in functie de volum:

Productie de unitate

Producite de serie

Productie de masa

Produtita de unitate presupune executia uni numar mic de produse de regula complexe sau chiar al unei singure bucati.Productivitatea este de regula redusa iar costurile ridicate.

Productia de serie presupune executia unor loturi de produse, operatiile fiind repetate periodic, se pot folosi masini specializate si scule adecvate care determina cresteera productivitatii si reducerea costurilor.Acesta este cel mai raspandit tip de producite.

Productia in masa, care presupune executia unor cantitati mari in mod continu pe o perioada lunga de timp. In acest caz productia este foarte mare si costurile sunt minime.

4)Procesul tehnologic .Definiti operatia, trecerea tehnologica.

PROC TEH-reprezinta cea mai importanta parte a procesului de producrie si cuprinde:totalitatea operatiilor si fazelor concomitente sau succesive necesare fie pt obtinerea unui produs,fie pt exploatare,intretinere sau reparare.

In general un proiect.teh. este constituit din actiuni ,actiunile din activitati iar activitatile din operatii.

OPERATIA THE-este cea mai importanta subdiviziune a procesului tehnologic care se indeplineste la un singur loc de munca asupra unui obiect sau mai multe obiecte de catre un operator uman sau automat(mecanic,electric) sau o echipa de lucru cu un anume set de unelte fara trecerea la alta munca.

Op tehnologica este construita din faze:-degrosare

-finisare

-gaurirea(pe strung)

TRECEREA TEHN reprezinta acea parte a procesului care se repeta identic si se executa la o sg deplasare a sculei pe o suprafata de prelucrat .

5.Principiile tehnologiei de baza.

Tehnologitatea este principiul pe baza caruia se allege forma piesei si a materialului asa incat procesul tehnologic sa fie cat mai simplu.

Interschimbabilitatea este principiul conform caruia o piesa trebuie sa permita oricand inlocuirea cu alta de acelasi fel.

Optimul tehnico-economic este un principiu potrivit caruia un process tehnologic trebuie sa conduca la obtinerea caracteristicilor tehnice impuse producatorului cu cheltuieli minime.

6)Explicati semnificatia simbolurilor.

SR -standard roman1918

STAS -Standard de Stat (dupa1918)

SR EN- Standard roman identic cu standardul European

SRISO- Standard roman identic cu standardul intern

SRCEI-- Comisia Electrotehnica Internaţionala

7.Proiectul de executie al unui produs . Elementele de care tin seama in proiectarea procesului tehnologice sunt :

-caracterul productiei

-utilajul disponibil

-semifabricate folosite

-calificarea fortei de munca

-cond de munca

Documentul de baza pentru elaborarea procesului tehnologic este proiectul de executie al produsului, care trebuie sa cuprinda desenul de ansamblu, desenele de subansablu pentru fiecare reper, caietul de sarcini, memoriale tehnice, etc.Elementele de care se tin seama la proiectarea procesului economic:-in functie de volum-->prod. de unicate,,,,productia de serie mare

8.Documentatia tehnologica – se intelege totalitatea documentellor cu uz intern al unui intrep prin care se sist. Elem. Procesului tehnologic

-planul de operatii

-filmul tehnologic al operatiei

-nomenclatorul de piese

Prin documentatie tehnologica se intelege totalitatea decoumentelor de uz intern ale unei intreprinderi prin care se sistematizeaza elementele procesului tehnologic.Planul de operatii se alcatuieste avand ca element de baza operatia tehnologica .Planul se refera la o singura piesa si prezinta operatiile de executie in succesiunea lor in procesul tehnologic. Operatiile sunt tratate fiecare in parte amanuntit punand la indemana executantului toate detaliile necesare unui intelegeri clare la modul in care trebuie executata piesa.

9. Fluxul tehnologic reprezinta lista operatiilor in ordine cronologica la care este supusa o piesa sau subansamblul de la intrare, ca material, pana la iesire ca piesa finite.

Este traseul,drumul pe care trebuie sa-l urmeze fiecare piesa de la intrare la semifabricat pana la iesire la piesa finita.Poate fi in serie,si in acelasi timp in paralel, cu alte piese cu care acestea se asambleaza.Trasarea tablei->debitare ->roluire->sudare ->tratament termic ->prelucrare mecanica(strunjire, frezare) ->

debitare ->stantare ->debavurare ->impachetat ->cosole DAM(cu spada) ->asamblare.

10.Fluxul tehnologic in banda

-se caract prin exec la loc de munca aceleasi operatii.Liniiile tehnologice in banda reprezinta ansamblul de masini instalatoare si mijl de transport dintr-o sect de fab dispuse in ordinea de succesiune a operatiilor:

-lini tehnologice in flux

-manuale

-mecanizate

-robotizate

Procesul tehnologic in flux, in linie sau in banda se caracterizeaza prin executarea lor la locurile de munca a acelorasi ecuatii (produsul masa) sau a unor operatii asemanatoare la produsele de serie.Liniile tehnologice in banda reprezinta ansamblul de masini unelte, instalatii si mijloace de transport dintr-o sectie de fabricatie dispuse in ordinea de succesiune a operatiilor procesului tehnologic.Forma de organizare a procesului tehnologic in banda este cea mai inalta forma de fabricatie.In functie de nivelul de inzestrare tehnica avem limite tehnologice in flux, manuale mecanizate, automatizate sau robotizate.

In functie de felul in care se succed diferite tipuri de obiecte ale muncii se deosebesc cu linii de flux continuu si intermitent.LIF continuu – sunt linii fara stationari ale

obiectelor de munca LF intermitente – permit sa se fabrice alternativ, de regula pe loturi piese sau produse diferite atunci cand volumul pieselor de un anumit fel este suficient de mare pt a incarca complet o linie tehnologica.In intreprindere de masini si aparate tehnologice sunt in flux complexe, stantari, asamblari, acoperiri galvanice, vopsiri.

Fisiere in arhiva (1):

  • Rezolvari Subiecte Posibil Partial MPT.doc