Fabricarea Miezurilor Magnetice
1. Notiuni de baza Materialele magnetice pe care le gasim in camp magnetic alternative se...
Aceasta fituica rezuma Subiecte Instalatii Electrice. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).
Arhiva contine 44 fisiere doc de 100 de pagini (in total).
Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.
Domeniu: Electrotehnica
SUB 1. PROBLEMA FACTORULUI DE PUTERE:DEFINIRE, EFECTE.
În evolutia electroenergeticii, o prima masura de rentabilizare a tranzitului (dupa cresterea tensiunii de transport si distributie) a fost dimensionarea în functie de puterea ceruta de consumatori si nu cea instalata la acestia.
Cu timpul, mai întâi s-a constatat ca circulatia de putere reactiva, desi necesara la consumatori, este nerentabil sa circule prin reteaua de transport, distributie si alimentare.
Astfel a aparut problema factorului de putere care trebuia rezolvata astfel:
-sa se asigure la consumator (fiecarui receptor în parte) puterea electrica reactiva (Q1) de care are nevoie (S1 =P +jQ1), dar pe reteua electrica aceasta, pentru un anumit P, sa aiba o valoare Q2 cît mai mica (S2 = P+jQ2). În prima instanta s-au cautat metodele de rezolvare a cestei probleme, iar dupa ce acestea au fost descoperite, s-au impus restrictii consumatorilor, în ceea ce priveste structura puterii absorbite din retea (S2=P+jQ2) pentru o anumita putere necesara (S1=P+jQ1) în scopul rentabilizarii tranzitului de putere prin retea, mai pe scurt, a ameliorarii factorului de putere.
Efectele unui factor de putere redus
a) cresterea pierderilor de putere activa. Deoarece pierderile ”p sunt determinate de valoarea aparenta ( I = Ia + j IL) a curentului , rezulta :
Deci, daca Q1 > Q2, pentru acelasi P tranzitat ”p1 > ”p2
b) cresterea pierderilor de tensiune, din :
rezulta : ”U1( Q1) > ”U2(Q2), daca Q1 > Q2
c) supradimensionarea cailor de curent ale retelei.
Asa cum s a aratat (cap.9.), sectiunea (S) a caii de curent se stabileste în functie de valoarea curentului aparent, deci :
pentru un Q1 > Q2 I1 = Ia + j IL1 > I2 = Ia + j IL2
si ca urmare S1 > S2 pentru o aceeasi putere activa P (Ia) tranzitata.
Acelasi efect, determina reducerea posibilitatii de încarcare cu putere electrica activa a generatoarelor, din conditia :
Daca Q1 > Q2 rezulta P1 < P2.