Tractiune Electrica

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Tractiune Electrica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Electrotehnica

Extras din document

. Simboluri de vehicule

- osii motoare: sunt simbolizate cu litere majuscule simple cele care au actionare de grup(A-o osie motoare).Dca aosiile sunt cu actionare individuala sunt indicele 0 (A0).La vehiculele cu boghiuri literele sunt marcate de accent (B0’-B0’ – 2 boghiuri x 2 osii motoare, cu actionare individuala).

- osiile libere: se noteaza cu cifre arabe(1,2,3; 2’-boghiu cu 2 osii libere). In cazul in care formula osiilor contine mai mult de o cifra sau o litera, aceasta formula se pune intre paranteze: (1Bo)’- boghiu cu o osie libera si doua osii motoare cu actionare individuala.

22. Simboluri utilizate

- motor transversal;

- motor longitudinal;

, - doua osii motoare antrenate de un singur motor(s.n. actionare de grup sau boghiu monomotor);

, - actionare de grup cu transmisie prin…;

, - cutie (constructive fara boghiuri)

/ - osie motoare/libera

/ - tractiune prin cremaliera cu osie motoare/ libera.

Echipament electric

- cabina vehicului (de cond. cu echipament)

- transformator monofazat cu reglaj pe partea de inalta tensiune.

- transformator monofazat cu reglaj pe partea de joasa tensiune.

- contactor

- graduator utilizat la raglajul raportat la transformator;

- franare reostatica

- franare cu recuperare

-fara frana electrica;

- franare cu patina;

, -redresoare cu vapori de mercur;

-redresor necomandat;

-redresor comandat(tiristor)

-variator de tensiune continua(chopper - GTO)

-invertor trifazat de c.a. -grup generator-motor

locomotive diesel cu generator de c.c.

-locomotive diesel cu generator de c.a.

2.Structura generala a unui system de T.E. cu V.E.M. neautonome

SSTE-substatii de transformare, modifica u, f , nr de faze functie de necesitatile tractiunii electrice. Prin Fa se alimenteaza linia de contact Lc .Returul curentului de tractiune se realizeaza prin FI. Linia de contact este intrerupta din punct de vedere electric prin sectionarea simpla S si sectionarea de zona neutra SZN adica o portiune din Lc ramane nealimentata . Sectiunea se face in dreptul SSTE si in dreptul PS si PSS. Lc –este segmentata mecanic pentru a mentine efortul de intindere in firul de contact.

STR statii de transformare ridicatoare. STE sistem de tractiune electric. Fa fider de alimentare. Fi fider de intoarcere

Fider inseamna cablu prin care circula un curent mare. Ps este post de sectionare. Pss este post de subsectionare. CE centralele electrice.

4. S.S.T.E. de c.c

Acestea sunt instalatii de tip interior si cuprind: Instalatia de It cuprinde o B.C. trifazata care primeste c.a trifazat din sistemul de distributie la Mt sau It prin liniile L1 si L2. Este organizata pe celule avand toate echipamentele necesare pentru comutatie si protectie . Blocurile transf- redresor sunt 2 sau 3. Transf este 3 ~ cu prize de reglaj pe parte de IT si redresoarele sunt necomandata .Sunt redresoare in punte trifazata sau punte dubla. Pentru a reduce armonicele de curent atat pe partea alimentarii cat si pe partea de cc Deoarece transf este 3~ , SSTE de cc reprez consumator echilibrat de reteaua de distributie. In schimb este consumator deformant pentru ca produce armonici de frecventa h=(6k±1)*50Hz sau de ordinul (12k±1)*50Hz si defazant adik cos f<1.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tractiune Electrica.doc