TSRA

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma TSRA.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Electrotehnica

Extras din document

1)Sist abstract,sist orientat.Exemple.

Pt precizarea unui sist fizic este necesar delimitarea unui interior si a unui exterior,legatura dintre acestea facandu-se prin schimb de subst.Variabilele de interactiune poarta numele de variabile terminale.

Sist abstract este rep de rel mat intre variabilele terminale.Daca variablele terminale sunt clasificate pe baza principiului cauzalitatii in marimi de intrare si iesire atunci sist abstract se numeste sist orientat.Marimile de intrare rep acele marimi prin care exteriorul influenteaza interiorul,iar marimile de iesire rep efectul marimilor de intrare prin care interiorul informeaza exteriorul asupra starii sale.Marimile de iesire nu influenteaza marimile de intrare.

Un sist abstract se rep printr-un dreptunghi iar marimile de intrare prin marimile orientate prin sageti perpendiculare pe lat drept spre interiorul drept,iar marimile de iesire prin segm drepte orientae prin sageti prin interiorul dreptunghiului.In interiorul dreptunghiului se trece o caract a sist (denumirea sist,functia de transfer,ec de stare)

.Un sist abstract se numeste fizic realizabil daca este obtinut prin relatii de sinteza si se pote determina un sist fizic care sa fie descries prin acel sist abstract in caz contrar sist se numeste fizic nerealizabil.

2)Relatii de intrare-iesire;ex circ dublu RC

Utilizarea perechilor intrare-iesire este dificila practice deoarece pt aceeasi intare aplicata sist rezulta in general o infinitate de iesiri deci o infinitate de perechi intrare-iesire in fct de conditiile initiale din care porneste sist.Spre ex considerand sist abstract asociat circ RC sau sistemului mechanic

Solutia ec dif (1) pornind din starea initiala x(t0) daca este

Relatia de intrare-iesire poate fi sub 2 forme:

R(u,y)=0=f implicita

y -f explicita

T Laplace

T[ ]+y(s)- u(s)=0

T intergrarii

T valorii initiale

T valorii finale

.Aceasta se poate aplica numai daca s*F(s) nu are radacinile numitorului pe axa imaginara sau in semiplanul drept al planului complex s.

T deplasarii in timp

L[(f(t)-T)(t-T)]

Fisiere in arhiva (1):

  • TSRA.doc