Sistemul Electroenergetic

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Sistemul Electroenergetic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Energetica

Extras din document

Energia&mediul ambia

Energ el are un rol de neînlocuit în dezvoltarea ind., din motivele:

a) manevrbilitatea deosebită a enrg el. în fazele de generare&utilizare, reflectată de:

- posibilit de a fi generată econom din orice sursă de energie primară şi a fi convertită în orice formă uz de energie, cu randamente mari;

- posib de a fi generată în centrale de puteri foarte mari şi transmisă economic la dist de mii de km;

- faptul că utilizarea ei nu creează probleme pentru mediul ambiant;

- faptul că se poate doza precis;

- faptul că în multe aplicaţii este unica formă posibilă de energie.

b) reducerea investiţiilor specifice în centralele electrice;

c) descreşterea preţului energ.el,ca urmare a optimiz alegerii purtători-lor de energ primară,a creşterii efi-cienţeigenerării,transp&distribuţiei

d) extinderea consumului casnic ca urmare a necesităţilor determinate de progresul social-economic;

e) avantajele utilizării ei în anumite cicluri de producţie faţă de alte forme de energie;

f) dezvoltarea tehnologică.

Extracţia surselor de energie prima-ră,transformarea şi gospodărirea lor şi a reziduurilor rezultate pun în evidenţă o strânsă legatura între aceste produse şi mediul ambiant. Poluarea apei, aerului, solului, poluarea fonică nu se datorează doar producţiei şi conversiei enrgiei, ci şi activit de fabricaţie, comerţ, transport etc. Planificarea pe termen lung trebuie să adapteze structura surselor de energie la cerinţele economice şi la normele de calitate a mediului.

Tratarea deşeurilor radioactive constituie o preocupare relativ nouă, dar f. importantă. Soluţia ptr stocarea definitivă a lor constă în unele ţări (Suedia) în introducerea lor în containere de cupru în depo-zite subterane, în roci cristaline, la peste 500 m adâncime.

Creşterea consumului de combusti-bili fosili pe plan mondial a determ creşterea emisiei anuale de CO2 de la 100 milioane t. de carbon în anul 1860 la circa 5.000-6.000 milioane t. de carbon pe an în prezent! Concentraţia de CO2 în atmosferă constituie o problemă deosebit de îngrijorătoare – datorită efectului de seră, efect însoţit de creşterea temperaturii atmosferei globului terestru. Măsurile de reducere a poluării aerului nu mai sunt deci probleme ale unei anumite ţări, ci constituie o problemă globală a omenirii. Explozia reactorului de la centrala nucleară Cernobâl din 26 aprilie 1986, cu consecinţele ei pentru întreaga planetă, a dovedit din păcate încă o dată acest lucru.

Tehnologiile destinate reducerii poluării au cunoscut în ultimii ani progrese evidente, concomitent cu coordonarea de către organismele internaţ. de protecţie a mediului a programelor de reducere a poluării în majoritatea ţărilor lumii.

Principalele norme de protecţie a aerului din Japonia:- pt SO2 media zilnică a valorilor orare nu trebuie să depăşească 0,04 ppm (iar valoarea orară să nu depăşească 0,1 ppm;

- pt CO2 media zilnică a valorilor orare nu

Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Electroenergetic.doc