Audit Fiscal

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Audit Fiscal.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 18 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Finante

Extras din document

Subiect 1

A. Auditul intern  definire,forme

Este definit în Normele profesionale elaborate de IFACI ( Institutul de audit si control intern) ca fiind  o activitate independenta si obiectiva care da unei organizatii o asigurare în ceea ce priveste gradul de control asupra operatiunilor, o îndruma pentru a-i îmbunatatii operatiunile si contribuie la adaugarea unui plus de valoare. Definitia de baza însa a auditului intern este data de Normele Profesionale ale Auditului Intern elaborate de institutul Auditorilor Interni.Desi a fost partial redata în prima parte, consideram ca repetarea acesteia în sucapitolul de fata este necesara. Astfel:

-Auditul intern este o activitate independenta si obiectiva care da unei organizatii o asigurare în ceea ce priveste gradul de control asupra operatiunilor, o îndruma pentru a-i îmbunatatii optiunile si contribuie la adaugarea unui plus de valoare.

-Auditul intern ajuta aceasta organizatie sa îsi atinga obiectivele, evaluând într-o abordare sistematica si metodica, procesele sale de management al riscurilor, de control si de guvernare a întreprinderii, si facând propuneri pentru a le consolida eficacitatea

Auditul intern se bazeaza pe un cadru reglementat la nivel international sub forma Normelor Profesionale publicate de institutul mai sus mentionat, în care sunt incluse urmatoarele:

-definitia;

-codul deontologic;

-Normele de calificare (seria 1000)care definesc caracteristicile ce trebuie îndeplinite de serviciile de audit intern si personalul acestora;

-Normele de functionare (seria 2000) care descriu activitatile de audit intern si definesc criteriile de calitate;

-Normele de implementare (seria 1000 sau 2000 însotite de scrisoare), care au rolul de a respinge celelalte norme în cazul unor misiuni specifice.

B. În Normele de audit elaborate de Unitatea Centrala de Armonizare a Auditului Public Intern (UCAAPI), tipurile de audit public intern sun împartite în trei categorii, si anume:

B1. Auditul de sistem  este definit ca o evaluare de profunzime a sistemelor de conducere si control intern, cu scopul de a stabili daca acestea functioneaza economic, eficace si eficient, pentru identificarea deficientelor si formularea de recomandari pentru corectarea acestora.

Auditul de management si de strategie/ audit de sistem

Auditul de management si de strategie este etapa finala în care a ajuns auditul pe parcursul dezvoltarii sale ca activitate.

Fisiere in arhiva (2):

  • copiute_audit_fiscal.doc
  • copiute.doc