Evaluare pe Parcurs

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Evaluare pe Parcurs.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Finante

Extras din document

1. Caracterizati functiilie banilor, caracterul banilor de premisa a aparitiei finantelor.

a)mijlocitor de schimb( transferul de valoare intre participant la diferite tranzactii; incasari si plati); b)mijloc de masurare a valorii( evaluarea valorica a diferitelor bunuri si servicii in forma baneasca); c)mijloc de prezervare a valorii(acumularea si pastrarea valorii sub forma de bani); Ca premisa ai aparitie a manifestarii finantelor- fenomen obiectiv, determinat de dezvoltarea schimbului de marfuri(troc),la folosirea unei singure marfi acceptata (bani); process evolutiv in relatie directa cu diviziunile sociale ale muncii, dezvoltarea factorilor de productie,ridicarea productivitatii, cresterea volumului si diversificarea structurii productiei.

2. Caracterizati statul ca premisa a aparitiri si manifestarii finantelor

Existenta statului este concretizata prin aparitia unor institutii specifice (de stat),care prin menirea lor sociala s-au inscris in sfera activitatilor nemateriale de inters public, create sa antreneze noi procese de consum si implicit de redistribuire a produsului creat. Pozitia prioritara intre aceste institutii este ocupata de armata. Pe masura ce reletiile marfa-bani se extindeau, ststul a trecut la practicarea unor forme banesti de procuraree si utilizare a resurselor(impozite in bani, tributuri in bani, imprumuturi in bani contractate de stat, ch. cu intretinerea armatei, plata functionarilor publici,etc.). Pt. dezvoltarea finantelor, statul a avut si are un rol determinant atat prin participare directa si impact in sensul amplificarii fenomenelor financiare cat si prin preocuparea de ordin teoretic si practice, manifestate inca din antichitate, pt organizarea financiara si tratarea adecvata a problemelor financiare ale tarii, pornind de la necesitatea acoperirii chelt sale din venituri corespunzatoare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluare pe Parcurs.doc