Evaluarea Intreprinderii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Evaluarea Intreprinderii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Finante

Extras din document

Evaluarile de companii

Stiti cat valoareaza compania dumneavoastra?

Evaluarea companiilor este activitatea de baza in gama de servicii oferite de noi. Determinarea valorii companiei este cel mai important lucru pentru proprietarii de companii fie ca acestia intentioneaza sa vanda compania, sa o listeze pe bursa sau pur si simplu sa continue afacerea avand ca obiectiv marirea profitului pentru actionari / asociati. Acest lucru poarta denumirea de Maximizare a Valorii detinute de Actionari si este masura fundamentala a oricarei activitati economice.

Osprey Partners utilizeaza metode de evaluare a companiei folosite de marile banci de investitii si firme de consultanta din marile centre financiare ale lumii. Aceste metode de evaluare se bazeaza pe intelegerea detaliata a strategiei firmei si identificarea principalilor creatori de valoare.

Evaluarea companiilor private mici si mijlocii prezinta o serie de dificultati, in special in contextul unei piete nou aparute asa cum este Romania. Spre deosebire de marile corporatii (listate la bursa sau nu), antreprenorii nu au resursele care le permit sa realizeze evaluarea propriei companii cu eforturi proprii. Informatia care face evaluarea companiilor de pe pietele dezvoltate un lucru relativ facil, nu exista pe piata romaneasca. Mai mult, informatia de pe pietele publice dezvoltate trebuie filtrata prin diversi factori de discount cum ar fi factorul de lichiditate care ajusteaza in jos valoarea companiei datorita faptului ca un actionar isi poate lichida mult mai usor investitia pe o piata publica. Intr-o piata nou aparuta, chiar si companiile similare cotate la bursa nu reprezinta repere adecvate datorita imperfectiunilor existente pe respectiva piata publica. Mai mult, pe o piata nou aparuta nu exista o suficienta istorie a fuziunilor si achizitiilor care ofera elemente cheie in evaluarea companiilor.

Desi majoritatea evaluatorilor locali continua sa se concentreze pe activele contabile ca si ghid pentru evaluarea companiilor, aproape toate metodele moderne de evaluare considera valoarea prezenta ca o functie a dezvoltarii viitoare a companiei.

Evaluarea  Arta sau stiinta?

Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea Intreprinderii.doc