Finante Publice

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Finante Publice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Finante

Extras din document

Char ist:Aparitia si evolutia FP sunt legate organic de aparitia si evol statului cu funct si sarcinile sale specifice si a rel marfa-bani. Diferitele trepte ale evol soc se diferentiaza in mod deosebit dupa nivelul de civilizatie materiala determinat de gradul de dezv al fortelor de productie dar si dupa posibilitatile de acces ale membrilor societatii la bunuri materiale si servicii. Potrivit acestor criterii societatea a parcurs mai multe moduri de productie care impreuna cu suprastructurile coresp au constituit diferite oranduiri soc-econ.. existenta statului, indiferent de natura oranduirii presupune exercitarea unui complex de functii si sarcini pe plan intern si extern.Acest lucru face necesara mobilizarea si concentrarea ladispozitia statului a unei parti importante din PIB. Se constituie fonduri de resurse fin la dispozitia statului care se redistribuie in functie de nevoile sociale generale. Existenta statului indiferent de oranduirea in care se afla o societate presup exist de fonduri fin publ. Char istoric e definit si de faptul ca sfera lor de cuprindere difera de la o oaranduire la alta in raport cu char si complexitatea functiilor si sarcinilor statului cu esenta rel econ dominante care conditioneaza modul de procurare a resurselor banesti publice.

Continutul econ:pornind de la definitiile FP am ajuns la concluzia ca la dispozitia autoritatilor publice se constituie fonduri banesti pe seama PIB care servesc la satisfacerea nevoilor sociale generale. Formarea si repartizarea fondurilor banesti publice inseamna un transfer de putere de cumparare in dublu sens.

1.De la persoane fizice si juridice catre organele administrative de stat la dispozitia carora se constituie fonduri banesti publice.

2.De la stat catre persoane fizice si juridice.

Toate aceste rellatii sunt relatii sociale si apar in procesul de constituire si repartizare a fondurilor publice de resurse banesti din econnomie, iar prin natura lor sunt relatii economice legate indisolubil de repartitia PIB.

Aceste relatii aconomice exprimate valoric ce apar in procesul repartizarii si utilizarii finale a PIB in legatura cu satisfacerea nevoilor colective generale ale societatii poarta numele de relatii financiare sau fnante.

Fisiere in arhiva (1):

  • Finante Publice.doc

Alte informatii

Univ. Romano-Americana