Fiscalitate

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Fiscalitate.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Finante

Extras din document

Cheltuieli nedeductibile:cu amenzile,penalitatile de intarziere,legate de determinarea prof impozabil,legate de deprecierea stocurilor cu exceptia cazurilor in care acestea au loc ca uramre a producerii unor calamitati naturale,chpt care nu exista documente justificative,ch legate de acordarea de avantaje in natura si banesti actionarilor sau membrilor din conducerea societatii peste drepturile legale.

Cheltuieli deductibile:cu ambalarea mf,protectia muncii,echipamentul de protectie a muncii, cu pregatirea profesionala a personalului, ch pt ceercetare si dezvoltare,ch legate de prospectarea pietei,ch pt promovarea produselor,ch cu mostre.

Ch partial-reductibile:primele de asigurare de sanatate platite de catre angajator in numelel angajatului in limita a 200euo pt fiecare participant in decursul nui an fiscal,primele platiote de catre angajator la schemele facultative de pensii in limita a 200europe angajt in decursul unui an fiscal,ch de protocol in limita a 2%aplicata asupra diferenteidintre veniturile impozabile si chcare au stat la baza realizariiacestora,ch cu intretinerea si functionarea parcurilor auto in limita a 1 autoturism/pers angajata.ch cu provizioane si reserve,ch cu amortizarea,ch cu dobanzile si diferentele de curs valutar.

Compensarea fiscala:prin care stingerea oblig fiscale trecute, prezente si viitoare se face prin plata peste cuantumul stabilit su prin retinerea gresita a unui impozit datorita interpretarii eronate a legislatiei fiscale ori a unor gresli de calcul..Acest procedeu se poate aplica doar in situtia in care sunt indeplinite simultan conditiile:-sa se refere la acelasi contribuabil,sa se refere la acelasi tip de impozit,titlul de creanta fiscala sa fie exigibil, dci san u fie intervenit inscriptia.

Prescriptia fiscala se aplica in cazul in care termenul de plata al obligatiei fiscale a trecut constatandu-se astfel incapacitatea de a recupera creanta respective.

Amnistia fiscala este un procedeu exceptional de stingere a obligatiilor fiscale ce se realizeaza prin acte juridice generale ori prin acte juridice individuale.

Scadere fiscala se aplica in cazul constatarii disparitiei, a insolvabilitatii, decesului contribuabilului.Este necesara urmarirea contribuabilului pana la momentul in care obligatia fiscala se prescrie deoarece in cazul constatarii realizarii unor venituri de catre contribuabili,creanta fiscala se reactiveaza.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fiscalitate.doc

Alte informatii

Cheltuieli,impozite,garda financiara si autoritatea vamala