Intrebari examen management

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Aceasta fituica rezuma Intrebari examen management.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 28 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Finante

Extras din document

1.FIRMA SI MEDIUL

1. De ce este managementul necesar în organizaţiile de orice tip, mărime – firmă, bancă, spital sau şcoală?

2. Definiţi procesul de management.

3. Care sunt argumentele că managementul este atât artă, cât şi ştiinţă?

4. În ce constă abordarea sistemică a managementului? Exemplificaţi şi explicaţi.

5. Definiţi firma (întreprinderea).

6. Definiţi mediul general al firmei.

7. Definiţi mediul specific al firmei.

8. Care sunt factorii care influenţează acţiunile şi deciziile firmei la nivel mezoeconomic?

9. Enumeraţi câteva domenii de activitate ale firmei influenţate de principalii actori ai mediului de afaceri.

. Teste de autoevaluare

1. Alegeţi dintre variantele de mai jos pe cea care nu defineşte ştiinţa managementului:

a). studiază procesele de management;

b). sistematizează şi generalizează concepte, legi, principii, reguli;

c). concepe sisteme, metode şi tehnici noi de management;

d). vizează creşterea eficienţei activităţilor desfăşurate pentru realizarea obiectivelor;

e). aplică legităţile, conceptele şi metodele de management în practica socială.

2. Printre principalii reprezentanţi ai şcolii sistemice se numără:

a). E. Mayo;

b). F. W. Taylor;

c), P. Drucker;

d). J. Starr;

e). H. Fayol.

3. Care dintre următoarele elemente nu se cuprinde în ansamblul fazelor prin care se defineşte procesul de management?

a). determinarea obiectivelor;

b). organizarea activităţilor;

c). coordonarea eforturilor şi acţiunilor;

d). antrenarea personalului pentru a participa la realizarea obiectivelor;

e). recompensarea personalului care participă la realizarea obiectivelor.

4. Următoarea caracteristică nu reprezintă trăsătură a procesului de management:

a). interdependenţa activităţilor componente;

b). unicitatea;

c). continuitatea;

d). ciclicitatea;

e). eficacitatea.

5. Precizaţi varianta corectă de prezentare a funcţiilor manageriale ale firmei, din variantele:

a). previziune, organizare, planificare, motivare, control

b). previziune, cercetare-dezvoltare, organizare, producţie, control;

c). previziune, organizare, coordonare, antrenare-motivare, control;

d). previziune, cercetare-dezvoltare, coordonare, resurse umane;

e). previziune, coordonare, comercială, antrenare-motivare, financiar-contabilă.

6. În grupa factorilor economici ai mediului extern nu se include:

a). piaţa internă şi externă;

b). raportul dintre populaţia urbană şi cea rurală;

c). puterea de cumpărare;

d). nivelul şi ritmul dezvoltării economice;

e). potenţialul financiar.

7. Precizaţi varianta care trebuie exclusă din definirea mediului ambiant extern al organizaţiei:

a). ansamblul unităţilor economice;

b). instituţiile financiar-bancare;

c). instituţiile juridice, administrative şi organizaţiile politice;

d). subdiviziunile organizatorice ale organizaţiei;

e). organizaţiile de ocrotire a sănătăţii, de învăţământ, toate elementele exogene care influenţează şi sunt influenţate de activitatea organizaţiei.

8. Caracteristicile mediului unei firme sunt:

a). turbulenţa şi formalizarea;

b). complexitatea şi formalizarea;

c). formalizarea şi instabilitatea;

d). complexitatea şi relaţionarea;

e). complexitatea şi instabilitatea.

Fisiere in arhiva (1):

  • Intrebari examen management.docx