Relatii Financiare

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Relatii Financiare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Finante

Extras din document

Convertabilitatea-structurata pe 3 etape succesive:

1.prima etapa corespunde etalonului aur cand era garantata preschimbarea autonoma a bacnotelor in aur sau argint la val. nominala a biletelor de banca, pe baza stocului de acoperire.Moneda nat. era convertibila în orice alta moneda, în functie de paritatea în aur, iar stocul de acoperire garanta echilibrul între masa banilor aflati în circulatie si necesarul de bani pt tranzactiile din econ.Dc. masa masa baneasca depasea nevoile de circulatie, banii se depreciau iar prin convertirea lor în aur se reechilibra situatia.dc însa masa baneasca era sub nivelul nevoilor de circulatie, banii se „scumpeau” pt ca banii aflati în circulatie înregistrau o crestere a puterii de cumparare.

2.aIIa etapa corespunde etalonului aur-devize când detinatorului de bacnote sau disponibilitati în cont îi era garantata dispunerea asupra acestora precum si preschimbarea lor în alta moneda dar si în devize la un curs oficial.

3.constiuire FMI.Din 1958 principalel tari din vestul Europei au trecut la convertabilitate.

Linia de credit(stand by) o întelegere ferma între o banca si un client pt un amprumut stabilit pâna la un anumit plafon;eliberarea creditului în transe succesive;pt sumele virate se ia dobnda pt cele restante comision de angajament;banca poate sa solicite si sa efectueze analize si informari privind destinatiile creditului si poate sa sisteze urmatoarele transe dc se gasesc inadvertente.

Creditul/acordul revolving – un acord prin care o banca se angajeaza fata de o pers.juridica sa-i puna la dispozitie o suma determinata pe un termen 3-5ani;costul unui atare credit este mai mare, data fiind exprimarea într-o eurovaluta, firma benefeciara are certitudinea ca va dispunde de resursele necesare pe perioada stabilita.

Totalitatea fluxurilor unei tari cu strainatatea se regaseste in balanta de plati externe. Intrucat cuprinde ordinea inputuri-lor si a outputuri-lor, balanta exprima modul de reacordare a unei economii nat la circuitul international, pozitia pe piata externa.Balanta reprez expresia baneasca a urm activitati:

-comerciala pt importurile si exporturile de bunurii si servicii

-financiara pt miscarile de capitaluri pe termen lung

-de creditare pt misc de cap pe trem scurt

-monetara cand arata miscarile masei monetare

Fisiere in arhiva (1):

  • Relatii Financiare.doc