Probleme Baze de Date

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Probleme Baze de Date.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Limbaje de Programare

Extras din document

Subiectul nr.1

Rezolvare:

Modelul ierarhic pentru situaţia prezentată are ca diagramă asociată un arbore în care toate legăturile sunt de tipul 1:N sau 1:1. Nodurile reprezintă entităţi, iar arcele reprezintă asocieri între entităţi (relaţii). Întro structură ierarhică ramificată, entităţii aflate la un nivel ierarhic superior (părinte) îi corespund mai multe entităţi aflate la un nivel ierarhic inferior (copil), dar fiecare entitate aflată la un nivel ierarhic inferior corespunde unei singure entităţi aflată la un nivel ierarhic superior.

Dezavantaje ale modelului ierarhic:

- legăturile de tip M:N nu se pot reprezenta în această schemă;

- apar probleme legate de redundanţa datelor;

- apar probleme legate de actualizarea datelor (nu poate fi introdus un anumit tip de înregistrare dacă nu există nicio realizare a tipului de înregistrare părinte).

Subiectul nr.2

Rezolvare:

Modelul reţea pentru situaţia prezentată are ca diagramă asociată un graf. Nodurile reprezintă entităţi, iar arcele reprezintă asocieri între entităţi (relaţii). Întrun astfel de model, o entitate poate să aibă conexiuni la mai mulţi fii şi la

mai mulţi părinţi:

Dezavantaje:

- are o complexitate foarte ridicată;

- nu se foloseşte pentru activităţi curente şi pentru BD de uz general; modelul este folosit în diferite activităţi cu caracter ştiinţific în care structurarea este mai importantă decât interogarea.

Subiectul nr.3

Rezolvare:

Relaţiile dintre entităţile din modelul conceptual asociat scenariului descris sunt de tip 1: 1 (elevi-punctaj; premiu-punctaj; olimpiada-disciplina), 1: n (şcoală-elev; olimpiadă-fază) şi n : m (elev-olimpiadă; elev-fază; fază-premiu).

Fisiere in arhiva (1):

  • Probleme Baze de Date.doc