Audit

Imagine preview
(5/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Audit.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 1 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 1 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

* AUDITUL FINACIAR: pp.control/verificare; Auditul de legalitate pp.control asupra legalitatii funct.unei SC; Auditul de performanta se refera la:economicitate,; eficienta; eficacitate. A.economicitatii: repr.o minimizare a costurilor resurselor utilizate pt o activit.prin prisma obt.unei cal.adecvate. Acest studiu se desf.in concordanta cu principiile sanatoase si cu ol.manageriale. A.eficientei:pp.relatia dintre iesiri constind in bunuri, servicii si resursele utilizate pt producerea lor. A.eficacitatii:repr.masura in care obiectivele au fost atinse si raportul dintre efectele scontate si efectele obtinute pe o activitate data.

*ORGANIZAREA ACTIVIT.DE AUDIT–FIN.CONTA:e reglem. O.U.G.75/1999, republic. in M.O.892/12.11.06. Camera auditorilor din Rom. (organizare, atributii, raspunderi) :

Auditul: activit. de examinare in vederea exprimarii de catre anditorii financ. a unei opinii asupra sit.financ. in conformit. cu standardele de audit Auditul fin. e p.f./j. ce dobindcste aceast calitate cf.Legii. A.F. pot desfasura activitatile: audit financiar; audit intern; consultanta financ.-,conta si fiscala ; asigurare a manag.fin-conta; pregatire profesionala de specialitate in domeniu; .. expertiza conta; evaluare; reorganizare judiciara si lichidare. Camera auditorilor financ. din Ro e p.j. autonoma si functioneaza ca organizatie profesionala de calitate publica fara scop lucrativ. Camera auditorilor in numele statului organizeaza, coordoneaza si autorizeaza activitatea de audit financ. din Ro.

Atributii:- elaboreaza doc.specifice camerei cum ar fi: regulamentul de organiz.si functionare; codul privind conduita etica si profesionala in domeniul auditului financ.; standardele de audit; programa analitica privind ex.de aptitudini profesionale; normele si procedurile de control privind calitatea auditului financiar; reguli privind pregatirea continua a auditorilor financ.; atribuie calitatea de auditor financiar si emite autorizatii pr exercitarea acestei profesii; organizeaza si urmareste programul de pregatire a auditorilor financiari; elaboreza norme interne; asigura reprezentare internat.

Organele de conducere ale camerei sint: Conferinta; Consiliul; Biroul permanent al Consiliului Camerei. Membrii consiliului sint alesi in cadrul conferintei ordinare si pot indeplini cel mult 2 mandate. Sint stagiari in activit.de audit financ.p.f. care indeplinesc cumulativ conditiile: sint licentiati a unei fac.cu profil ec.si au vechime minim 4 ani sau sint experti contabili; au promovat textul de verificxare a cunostintelor in domeniu fin-conta.pt accesul in stagiu; au satisfacut cerintele codului privind conduita etica si prof.pe perioada stagiului.

Obtinerea calitatii de auditor finac.:pt.atribuirea calitatii de auditor financ.candidatii tre sa indeplineasca conditiile:

-Pt p.f:.: tre sa fie licentiati a unei fac cu profil ec.fin-conta, de cel putin 4 ani sau care au calitatea de expert contabil; -au promovat testul de verificare dupa perioada de stagiu de 3 ani.

-Pt.p.j.: p.f. care efectueaza auditul financ.tre sa fie auditorii financ.si majoritatea drepturilor de vot dintr-o societate cu profil de audit tre sa fie detinuta sau indirect de p.f./j.care sint auditorii. Exercitarea profesiei de auditor financiar e posibila doar daca e membru activ in camera.

Fisiere in arhiva (1):

  • Audit.doc

Alte informatii

Fituici AUDIT, UNIVERSITATEA CONSTANTIN BRANCOVEANU BRAILA