Cercetari de Marketing Variantele Testului 2

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Cercetari de Marketing Variantele Testului 2.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 4 fisiere doc, jpg de 4 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

1. Inferenţa nu este altceva decât un proces de generalizare sau de trecere logică a concluziilor ştiinţifice care se desprind din cercetarea eşantionului în sfera colectivităţii totale (trecerea de la un estimator stabilit pe baza datelor furnizate de un eşantion la un parametru al populaţiei totale).

2. prezeta unor diferente considerabile intre baza de sondaj si colectivitatea generala poate fi apreciata negativ, deoarece cercetare de mk va fi confruntata cu erori de acoperire.

3. esantionarea nealeatoare bazata pe judecata proprie reprezinta, in linii mari cind nu exista posibilit cunoasterii probabilitatii ca o unitate a colectivitatii sa fie selectionata, se apeleaza la procedee de esantionare nealeatoare, in care proc selectiei este cel putin partial subiectiv.

4. ...

5. ideea unui produs nou este ulterior dezvoltata si transformata în concepte de produs

6. avantaje a produsului: produs ecologic pur; pretul este mai redus decit la produsele importate;

7. valoarea economica la consumator este un instrument care ajuta consumatorii sa perceapa valoarea produselor in baza rezultatului comparării costurilor totale produsului propriu cu avantajele oferite de produsul pe care clientul îl utilizează în mod obişnuit

8. p/u atributele (ale produsului) cu performanta joasa si importanta redusa se recomanda actiuni (strategii, tactici) de mk orientate spre ...neacordarea atentiei.

9. al treilea pas in studierea unui sistem de distributie consta in identificarea nevoilor producătorilor care presupune reunirea obiectivelor managementului producatorilor in legatura cu sistemul de distributie a lor.

10. in functie de amploarea distributiei firma poate adopta una din urmatoarele strategii: strateg distributiei extensive; strateg distrib selective; strateg distrib exclusive.

11. specificul canalului de distributie pentru etapa de declin a ciclului de viata a produsului este urmatorul: apar canalele de distribuţie cu costuri şi mai mici (firme de desfacere a mărfii prin poştă, magazine cu preţuri reduse).

12.in promovarea de mk este utilizat asa instrument ca hartei pietei. cele doua dimensiuni ale acesteea includ: Dimensiunea orizontală a hărţii prezintă cât la sută din piaţă cunoaşte marca respectivă ; Dimensiunea verticală prezintă cât la sută din piaţă a încercat marca

13. eficienta de comunicare a publicitatii, in linii mari se refera la testarea preliminara a publicitatii, tot odata se masoara efectul de comunicare si efectul asupra vinzarilor a publicitatii

14. testarea preliminara a publicitatii tiparite prin metoda testelor de laborator consta in evaluarea scorurilor de receptare: a)remarcata, b) vazuta sau asociata, c)citita in cea mai mare parte.

15. metoda "du pont" in cazul testarii efectului publicitatii asupra vinzarilor consta in estimarea mărimii volumului suplimentar de vânzări creat ca urmare a cheltuielilor de publicitate mai mari.

v2 img 0178

1. prin valoarea statistica se are in vedere un indicator al distribuţiei eşantionului a cărei mărime se poate determina şi cunoaşte efectiv prin prelucrarea datelor rezultate în urma observărilor, simulărilor, experimentelor sau testelor făcute asupra eşantionului.

2. erorile sistematice inregistrate in procesul cercetarii se refera la rezultatul influentei subiective a celui care realizeaza selectia (proiecteaza, colecteaza si sistematizeaza datele) sau la unele defectiuni ale instrumentelor de observare si masurare utilizate.

3. esantionarea aleatoare stratificata reprezinta 2 faze, prima - colectivitatea este divizata in mai multe grupuri pe baza unor criterii geografice, socio-demografice, economice s.a. , mai apoi din fiecare grup se extrage un numar predeterminat de componente, alcatuindu-se esantionul total.

4. intrebare sub forma de ordonare a rangurilor ?

5. descrierea unui produs nou insotita de imaginea acestuia pe hirtie poarta denumirea de ?

6. produsul nurofen - problema - dureri de cap ; nevoie - inlaturarea durerilor de cap;

7. metoda de estimare a valorii percepute a produsului denumita "determinarea valorii percepute) consta in faptul ca utilizatorii acordă un total de 100 de puncte celor trei firme, astfel încât punctele acordate să reflecte valoarea totală a achiziţiei unui comutator de la fiecare firmă.

8. pentru atributele (ale produsului) cu performanta joasa si importanta inalta se recomanda actiuni de mk orientate spre ...imbunatatirea performantei.

9. primul pas in studierea unui sist de distributie consta in identificarea nevoilor consumatorilor care vor fi deserviti de catre canalul respectiv, in conditiile inexistente oricarei constringeri. Aceştia vor specifica mărimea lotului de produse ce va fi achiziţionat, facilităţile pe care le aşteaptă, perioada de timp dispuşi să aştepte, sortimentul de produse şi serviciile post-garanţie dorite. De asemenea, ei vor trebui să menţioneze importanţa pe care o acordă diferitelor servicii, precum şi alegerea pe care o vor efectua referitor la acestea.

Fisiere in arhiva (4):

  • Cercetari de Marketing Variantele Testului 2.doc
  • IMG_0177.JPG
  • IMG_0178.JPG
  • IMG_0179.JPG