Economia de Ramura

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Economia de Ramura.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

ECONOMIE  etimologia cuvântului: OIKOS (gospodarie) si NOMOS (lege, rânduiala). Din punct de vedere semantic, ECONOMIA are un triplu înteles, reprezentând:

Totalitatea relatiilor economice dintr-o anumita societate, relatii stabilite în cerere-oferta, cumparari  vânzari, în cadrul pietei.

Totalitatea ramurilor (sectoarelor economice), care se prezinta sub forma de entitati fizice, existente într-o tara: industrie, constructii, transporturi, comert, agricultura.

Economie de ECONOMIA DE RAMURA este una din stiintele economice, e o disciplina universitara, care se ocupa de relatiile economice dintr-un anumit sector sau dintr-o anumita ramura economica, în interactiune cu factorii de productie proprii acestor ramuri. Ea studiaza (prin teorie si practica) legile economice prin formele concrete de manifestare a acestora, în unul sau mai multe sectoare economiceramura.

LEGILE ECONOMICE:

Legea separarii (diversificarii) industriei, sau constructiilor, sau transporturilor, în elemente componente separate. De exemplu: în ramura industriei, elementele componente sunt industriile; în ramura constructiilor, elementele componente sunt sectoarele; în ramura transporturilor, elementele componente sunt sistemele (tehnice) de transport.

Legea privind cresterea mai accentuata  în conditiile evolutiei elementelor de progres tehnic si a tehnologiilor informationale, a cifrei de afaceri în raport cu valoarea dotarii tehnice (mijloace fixe).

Legea privind reînnoirea sistematica a structurii de fabricatie  în cazul industriilor: produse si sorto tipodimensiuni de produse; în cazul constructiilor, diversele obiecte de constructii; în cazul transporturilor, prestarile de servicii.

Legea privind tendinta logica de modificare a structurii mijloacelor fixe din diferite ramuri: industrii, constructii, transporturi&

Legea privind tendinta logica de modificare a structurii costurilor de fabricatie

Fisiere in arhiva (1):

  • Economia de Ramura.doc