Fiscalitate

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Fiscalitate.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Curs 1

Impozite indirecte-taxe vamale: in dom TV sunt 2 categ de reglem si anume

a)conventii si tratate semnate de Rom elaborate in general sub indrumarea unor org internat :Organizatia mondiala a comertuluietc ;

b)Reglementari interne-Legea privind codul vamal(nr 141|97)al Rom.

Taxe vamale :de import,export si de tranzit.

Platitorii sunt pers jur care efectueaza oper de import si pers fiz care calatoresc in si dinspre strainatate si au asupra lor mf2 in cant mai mari decat limitele prevazute prin reglem in vigoare.

Obiectul importului il const mf2 sosite in vama de destinatie sau la locul stabilit de autoritatea vamala.

Marfurilor prezentate la biroul sau pct vamal li se stab REGIMUL VAMAL=totalit normelor care se aplica in cadrul procedurii de vamuire in fct de scopul operatiunii si de destinatia banilor.Regimul vamal(RV)ete stabilit de autoritatea vamala(AV) ;este solicitat de reprezentantul vamal prin completarea si semnarea declaratilor vamale.

TIPURI DE RV :

I.Definitive :importul,exportul,introd sau scoaterea din tara de bunuri apartinand calatorilor sau altor persoane fizice care au statut de necomercianti.

II.Suspensive :acelea pt care se suspenda oblig de plata a TV.

RV suspensive :tranzitul,antrepozitul,perfectionarea activa,transformarea sub control vamal,admiterea temporara,perfectionarea pasiva.

DOCUMENTELE :

1.Decl sumara permite autoritatii vamale sa verifice in orice mom ca mf2 la care se refera au primit o destinatie vamala in termen legal.

2.Decl vamala in detaliu-serveste prevederii de ddeclarare a mf2 si prezentare pt vamuire ;-dovedeste acordarea liberului de vama de catre autoritatea vamala ;-constituie titlu executiv pt urmarirea si incasarea dat2 vamale dupa ce autoritatea vamala a acordat liber de vama.

3.Termen de depunere-3o zile de la data de depunere a decl sumare

4.Doc insotitoare ale decl vamale in detaliu :doc de tramsp .factura(sau alt doc pe baza caruia se declara Vv) .decl de valoare in vama .doc neces aplicarii unui regim tarifar preferential .codul fiscal al titularului operatiunii .orice alte doc prevazute de normele legale.

Acordarea liberului de vama : se face in urma verificarii efectuate de autorit vamala(AV).Se acorda in forma electronica,in scri numai daca :sunt indepl cond2, sunt efect formalitatile de vamuire, numai dupa prezentarea doc legale care atesta efect platii dat2 vamale. Acordarea liberului de vama este revocabila pana la apritia extrasului de cont a biroului vamal a sumelor incasate.

IMPORTUL-RV definitiv care genereaza obligatia de plata a TV de import,ce se stab in fct de tariful vamal de import al Rom aprobat prin lege.

Taxa vamala este stab ad-valorem :

TV=Vv(lei)*%TV

Valoarea in vama(Vv) este baza de calcul a TV prevazute in tariful vamal al Rom. Vv se declara si se determ de catre importatori.

DOCUMENTELE:-decl pt Vv; -facturi sau alte doc de plata a mf2 si ch pe parcurs ext aferente acesteia.

Vv se det potrivit regulilor prevazute in acordul pt aplicarea art 7 din Acordul General pt Tarife si Comert:Vv=[Pext+(Cht+Chi+d+m+Ca)]*CSV

Pext-pretul exterm; Cht- ch de transp; Chi+d+m ch de incarcare,desc si manipulare ; Ca- costul asigurarii ; CSV- cursul de schimb valutar care permite transformarea in lei

CURS 2

Atributiile biroului vamal(BV):

a)Verifica decl de valoare in vama si doc aferente.

b)Poate solicita importatorului sa prezinte justificari suplim cand are indoieli privind exxactitatea inf2 si doc2 folosite pt determ Vv.

c)Refuza determ Vv pe baza pretului de tranzactie dc inf si doc prevazute nu sunt in masura sa dovedeasca exactitatea Vv declarate ; refuzul poate sa aiba loc si atunci cand importatorul nu prezinta doc solicit.

d)Comunica importatorului in scris, la

Fisiere in arhiva (1):

  • Fiscalitate.doc