Fituica Management

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Fituica Management.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere docx, jpg de 13 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

1.Evolutia spre conducerea manageriala moderna

-pionieratul in consolidarea antreprenoriatului modern – Italia, Olanda, Maria Britanie.

-orasul Venetia lider in raspandirea si asccensiunea culturii antreprenoriale moderne de pe continetul European.

-in secolele XVIII – XIX pozitia de lider a revenit Marii Britanii, care a dezvoltat o retea comerciala mondiala si a pus bazele declansarii revolutiei industriale (Carla Maria Cipolla).

-revolutia Americana, milioanele de emigranti veniti din Europa si industrializarea au pus bazele culturii antreprenoriale americane moderne

-secolul XX a fost dominat de aceasta “tara a materialismului” devenita dupa anii 50 o supraputere economica si mondiala.

-managementul american este focalizat pe idei pragmatice, managementul american a diversificat toate formele de antreprenoriat, inclusiv in industria software

-companiile mici si antreprenoriale au avut mereu initiative in dobandirea avansului tehnologic s in utilizarea intensiva a resurselor.

2.Factorii fundamentali ce determina cresterea economica

-capitalul financiar (banii)

-sistemul economic

-cultura

-managementul inovational

-progresul tehnologic

-forta de munca

-procesul cunoasterii

Influenta ansamblu de factori culturali constituie “explicatia principala a faptului ca unele tari se dezvolta mai rapid si mai echilibrat decat altele” (Lawrance Harison).

Cultura ca deprindere etica mostenita are un deosebit impact asupra dinamicii actiunilor si reactilor umane in toate domeniile.

3.Cele 3 acceptiuni ale culturii in viziunea lui Dimitrie Gusti.

CULTURA OBIECTIVA – sistem de bunuri culturale ce formeaza stilul unei epoci

CULTURA INSTITUTIONALA – include statul, biserica, obiceiurile, organizatiile economice

CULTURA PERSONALA – expresie a raportului viu intre persoane si valorile culturale

4.Cultura nationala, organizational, manageriala si raporturile dintre ele

In masura in care valorile si institutiile invocate de sociologul roman devin reprezentative si specifice unei natiuni, constituite pe baza unitatii de limba, de teritoriu si de viata economica si sociala, se poate vorbi despre Cultura Nationala.

Intre cultura nationala, manageriala si organizationala exista raporturi de subordonare, in sensul ca ultimele doua sunt subordonate culturii nationale.

Cultura manageriala si cea organizationala trebuie tratate ca o interactiune intre 2 categorii variabile de valori ( materiale si spirituale) ale organizatiei ce sunt sau pot deveni cauza si efect.

Din pct. de vedere al dimensiunilor structurale si de continut intre cultura manageriala si cea organizationala exista diferente precum :

-cultura manageriala surprinde aspecte ale comportamentului persoanelor ce detin functii manageriale in organizatie.

-cultura organizationala reflecta modul de viata activa al tuturor membrilor sai.

In consecinta ambele categorii de cultura se interconditioneaza fiind parti complementare ale procesului de management general.

5.Caracteristicile antreprenorilor de succes

Antreprenorii de succes:

-sunt animati de o orientare materialista puternica

- sunt puternic motivati de posibilitatea de a realiza o munca pe cont propriu, cu accent pe realizari materiale si economisire

- isi asuma o autonomie decizionala cu predilectii si focalizari la oportunitati de profit ramase neexplorate de managerii din sfera marilor afaceri.

Fisiere in arhiva (2):

  • Fituica Management.docx
  • subiectemanagement.jpg