Fundamentul Managementului Organizatiei

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Aceasta fituica rezuma Fundamentul Managementului Organizatiei.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Management

Extras din document

1.Definiti stiinta mangementului si managementul stiintific indicand principalele caracteristici ale fiecaruia dintre ele.

Managementul, ca stiinta, s-a cristalizat relativ recent, prin eforturile depuse de un mare numar de specialisti de pe întreg mapamondul, ca raspuns la stringentele necesitati ale practicii sociale. Managementul organizatiei este abordat din multiple puncte de vedere, care adesea se deosebesc substantial între ele.

Dupa opinia noastra, managementul organizatiei rezida în studierea proceselor si

relatiilor de management din cadrul lor, în vederea descoperirii legitatilor si principiilor care le guverneaza si a conceperii de noi sisteme, metode, tehnici si modalitati de conducere, de natura sa asigure obtinerea, mentinerea si cresterea competitivitatii

Elementele specifice stiintei managementului organizatiei sunt deci procesele si relatiile de management, care nu trebuie confundate cu relatiile si procesele economice, ce au continut total diferit si nici cu alte componente ale firmelor, de natura economica, tehnica sau umana.

Prin continut si mod de manifestare, procesele si relatiile de management prezinta o serie de trasaturi particulare ce confera acestei stiinte o pronuntata specificitate. De aceea, esenta stiintei managementului o reprezinta studiul relatiilor si proceselor de management.

Ca urmare a acestui studiu se descopera principiile, legitatile si celelalte elemente de esenta care explica continutul si dinamica managementului. Aceste legitati, ca si procesele si relatiile pe care le reflecta, cunosc o continua evolutie, de unde decurge necesitatea

efortului creator de continua descifrare si actualizare, astfel încât acestea sa exprime esenta managementului în toata complexitatea sa, corespunzator conditiilor actuale si viitoare.

Având în vedere caracterul aplicativ al acestei stiinte, un rol major în cadrul sau îl detine conceperea de noi sisteme, metode, tehnici, proceduri de management al organizatiei în ansamblul sau si ale componentelor sale majore. Elaborate pe baza studiului relatiilor si proceselor de conducere si a legitatilor descoperite, elementele metodologice ale stiintei managementului reprezinta instrumentarul pus la dispozitia managerilor si a colaboratorilor acestora pentru a eficientiza activitatile organizatiei.

Caracteristic stiintei managementului organizatiei este situarea, în centul investigatiilor sale, a omului în toata complexitatea sa, ca subiect si ca obiect al managementului, prin prisma obiectivelor ce-I revin, în strânsa interdependenta cu obiectivele, resursele si mijloacele sistemelor în care este integrat. Efectul acestei abordari îl constituie analiza multilaterala a relatiilor si proceselor de management ce se reflecta în caracterul multidisciplinar al cunostintelor manageriale subordonate direct sporirii eficientei organizatiilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fundamentul Managementului Organizatiei.doc

Alte informatii

Fitzuici la subiecte propuse