Gestiunea Financiara a Intreprindeii

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Gestiunea Financiara a Intreprindeii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Obiectul GFI

Sistemul financiar are 5 componente:

1.Sist. fin inglobeaza o masa de instr. coresp. unei game de A2 multiforme.Ac const Titluri fin.

Operatiile fin op de creare,achizit,detinere /cedare a titlurilor fin.

2.Sist fin pp - unor agenti specializati in realiz op fin care pot fi caract drept instit fin (banci,soc asig,intermediari tranzact bursiere)

3.Cupr pietele&

unde au loc tranzactiile titlurilor resp.

Unele piete asig rol de finant a intregii economii (piata bursiera).Altele au un rol de refintare a instit fin (piete monetare),iar altele intervin in acoperirea riscurilor financ(piata optiunilor /contracte la termen)

4.Tranzact² fin si activit instit si pietelor sunt guvernate de dispozitii juridice si termice care definesc regulile formale ale practicii fin.

5.Cupr variabile de reglare fixate in cadrul pietelor specializate

ex:rata dob , curs de schimb ,cotatia.

Obiectul GFI-poate fi definit prin referinta la cele 5 comp.Tb sa asigure coordonarea instr/activelor financiare, a variabilelor si a procedurilor de reglare in vederea realiz.relatiilor cu partenerii financ intalniti pe pietele fin.

GFI const un ansamblu de met de analiza si de tehnici operative care permit intrepr si altor org sa-si asig patrunderea eficace in med fin.

Continutul GFI e legat de dezv intr.

Modul ciclului de viata pune in evidenta 4 etape :com ,strategic ,tehnic,financiar.

1.Comercial:Intr nou lansata cunoaste o crestere moderata,instabila a prod si vanz.Rezult-negative dat ch fixe ridicate cat si repartizarii lor asupra unui volum limitat de produse.

2.Faza de crestere:Intr cunoaste o ‘ rapida a productiei si vz.Sub aspect financ ‘ pp I2 imp atat in A fixe necesare extinderii capacitatii de prod cat si in NFR generate de necesitatea constit stocurilor si creditelor clienti.

3.Faza de maturitate:‘ lenta a prod si vz.Nevoile de finantare suplimentara se reduce.

4.Faza de declin:prod,vz²,rez² fin scad . Pt GFI un rol imp il are dezinvestirea (vz utilajului)si orientarea catre noi activit.

Rolul GFI

Finantele private fac obiectul unei practici de intr, pt atingerea unui obiectiv fundamental:

-maximizarea val intr = cresterea averii proprietarilor

-maximizarea capitalizarii bursiere

Maximizarea valorii pp 4 implicatii majore

1.Maximizarea val intrprinderii

GFI urm in primul rand Max val intr,dar ac val nu poate fi apreciata doar in raport cu pm net (A total Dat totale)sau bogatia prezenta acumulata de intr (Val pm),ci in egala masura tb analizata in rap cu proiectele si activit viitoare in care pm este angajat (se vb de val financ).Tb avute in vedere rez asteptate in viitor ca urmare a valorii fc pm acumulat.Prin urmare val este o val acumulata.Pe de alta parte val intr este si o val actuala . Echivalentul prezent al rez² viitoare asteptate.

Vf=£ t=1 la n din (Pt/(1+k)²+VRn/(1+k)

Pt=profitul din anul t

n=durata de viata ec a intr

k=rata medie a dob de piata=rata fara risc + o prima de risc

k-rata de actualizare;mai este asimilat costului mediu ponderat al K

VRn-valoarea reziduala la sf duratei de viata

Val nu este o marime statica,ci dinamica inseparabila procesului de utiliz a pm.Eval intr este susceptibila la toate riscurile ce pot afecta nivelul si stabilitatea viitoare a rez asteptate.Riscurile pot fi legate de caract proprii intr fie de evol mediului extern.

Perceptia unei agravari a riscului se traduce printr-o depreciere a val intrepr

2.Mentionarea nivelului performantelor fin

GFI tb sa asig ment unui nivel satisfacator pe termen mediu si lung.

GFI are rolul de a verifica dc activit intr este suficient de rentabila pt a genera venituri care ii vor permite remunerarea fz de res.

Cercetarea unui anumit nivel al performantei fin tb sa tina cont de durata.Contrar unei idei f.rasp.,FP nu preconizeaza cu orice pret cautarea unui profit max pe TS,ci apreciaza stabilitatea performantelor si introducand notiuni de val actuala si de risc incearca sa gaseasca un compromis intre stabilitate si rentabilitate.

3.Stapanirea riscurilor fin

Rentabilitatea medie

X=£ de la i=1 la n Pi*Ri

´²=£ de la i=1 la n Pi(Ri-X)²

´=´²

Fisiere in arhiva (1):

  • Gestiunea Financiara a Intreprindeii.doc