Managamentul IMM-urilor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Managamentul IMM-urilor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

TRUE/FALSE

1. 1. Conceptual , intreprinderea mica si mijlocie poate fi definita in acelasi mod ca oricare alt tip de intreprindere , acela de unitate angajata in productia , distributia si vanzarea produselor si serviciilor, in care factorii de productie sunt combinati pentru a realiza produse si servicii.

ANS: T

2. 2. Intreprinderile mici si mijlocii reprezinta un factor de actiune spre stari de echilibru.Schimbarile continue care au loc pe piata genereaza noi oportunitati care necesita actiunea intreprinzatorului , rezultand o tendinta de echilibru.In acest mod, intreprinzatorii realizeaza o alocare mai buna a resurselor , obtinand profit, actiunea acestora constituind un adevarat regulator al dezechilibrelor prin permaneta tendinta de a se implica acolo unde nu este echilibru.

ANS: T

3. 3. Intreprinderile mici si mijlocii prezinta un slab potential de creare de noi locuri de munca. Intreprinderilor mici si mijlocii ii este acordat rolul unuia din remediile importante impotriva somajului , actionand ca un amortizor al fluctuatiilor de pe piata muncii.Ele joaca un rol important in crearea si mentinerea locurilor de munca in conditiile in care firmele mari sunt in imposibilitatea de ase dezvolta.

ANS: F

4. 4. Existenta unui sector mic si mijlociu are efecte negative asupra stabilitati politice si sociale.

ANS: F

5. 5. Intreprinderile mici si mijlocii constituie o sursa de concurenta, asigurand un element competitiv suplimentar pentru monopolurile existente, reducand capacitatea acestora de a controla piata, de a creste preturile si de a fi ineficiente in ceea ce priveste combinarea factorilor de productie.

ANS: T

6. 6. Intreprinderile mici si mijlocii constituie o sursa de concurenta, asigurand un element competitiv suplimentar pentru monopolurile existente, reducand capacitatea acestora de a controla piata, de a creste preturile si de a fi ineficiente in ceea ce priveste combinarea factorilor de productie.

ANS: T

7. 7. Intreprinderile mici si mijlocii asigura o combinare a factorilor de productie nefolositi intr-un proces de productie. Aceste intreprinderi nu contribuie la dispersarea activitatilor in afara marilor zone industriale si urbane.

ANS: F

8. 8. Intreprinzatorului ii pot fi atribuite trei functii majore:

1. purtator de risc si incertitudine

2. inovator

3. conducator si organizator al intreprinderii

ANS: T

9. 9. Intreprinzatorul reprezinta cheia succesului in crearea si dezvoltarea cu succes a unei intreprinderi mici si mijlocii, reprezentand persoana care percepe oportunitatile pietei, care dispune de motivatia si caliatatile necesare pentru a mobiliza si combina resursele in directia fructificarii oportunitatilor.

ANS: T

10. 10. Crearea unei intreprinderi mici si mijlocii presupune un proces de combinare a factorilor de productie, de cautare a pietelor de aprovizionare si desfacere, de evaluare si asumare a riscurilor de catre intreprinzatori.Aceasta activitate are la baza trei elemente esentiale:

1. existenta unei oportunitati a pietei care poate fi valorificata;

2. intreprinzatorul sau echipa;

3. resursele necesare pentru fructificarea oportunitatii

ANS: T

11. 11. Procesele de management ale intreprinderilor mici si mijlocii sunt similare intreprinderilor mari.Ambele cer exercitarea acelorasi atribute manageriale( previziune, organizare, coordonare-antrenare, decizie, control).

ANS: T

12. 12. Decizia, definita drept functia de comanda , nu reprezinta o functie esentiala pentru managementul intreprinderilor mici si mijlocii, deciziile luate trebuind sa tina seama de caracterul resurselor intreprinderilor mici si mijlocii, de vulnerabilitatea mai mare pe care o prezinta acest tip de intreprindere pe piata.

ANS: F

Fisiere in arhiva (1):

  • Managamentul IMM-urilor.doc