Management Comparat

Notiță
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 6 fișiere: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 11872
Mărime: 60.68KB (arhivat)
Publicat de: Cosmina Radu
Puncte necesare: 4
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Istocescu

Extras din notiță

Cap I Cultura si influenta acesteia asupra managementului.

Conceptul de cultura. Cultura apare sub forma unor straturi. Primul strat, cel exterior include simbolurile si produsele culturale k limba vorbita, alimentele, bauturile, arta , arhitectura, piata. Cel de-al 2 strat, cel de mijloc e reprezentat de norme si de valor. Cel de-al 3 strat, cel interior cuprinde conceptiile de baza despre viata, despre existenta.

E. Schein defineste cultura drept modalitatea prin kre un grup de personae rezolva problemele cu kre se confrunta in mod obisnuit sau in situati limita.

B. Mallinowski consid cultura un ansam kre cuprinde unelte si bunuri de consum, regulamente ale diverselor grupuri sociale, idei si arte, credinte si obiceiuri.

In sensul cel mai general, cultura s refera la modul d viata al unui popor, al unei tari, al unei natiuni. Oameni au urmat intodeauna anumite cai, modalitati, concepti, kre au format, cu timpul, modele culturale, foarte diferite.

Implicand cele 2 dimensiuni-cultura si evenimentele sociale- dialogul dintre culturi a fost marcat de 4 etape ce au provocat schimbari majore: cultura si cunoastere; cultura si politica; cultura si dezvoltare; cultura si democratie.

Caracteristici ale culturi:- cultura e un fenomen intelectual, reflecta in plan spiritual modul specific de existenta al grupurilor umane, al comunitatilor, al natiunilor;

- cultura e influentata de actiunea mai multor categori de factori, ce determina mai multe niveluri ale culturi aflate in interdependenta: nivelul national, regional, nivel de gen, nivel de generatie, nivel de clasa sociala si nivel organizational;

- cultura poate fi privita k un tot integrat, construit pe mai multe planuri.

Influenta culturi asupra managementului si asupra managerilor. Cultura organizationala reprezinta un factor de succes sau unul de esec pt organizatie. Poate contribui la succes prin participarea la supravietuirea organizatie si a grupurilor de salariati, la adaptarea organizatie contextului spatial si temporal al mediului ambiant si la realiz integrari interne a salariatilor. Cultura organizationala indeplineste fcti importante:

- cultura e un cadru de referinta pt angajati oferindu-le un sens al activitatilor pe kre le desfasoara;

- cultura reflecta misiunea organizatie si îi confera un sens al identitati;

- cultura permite implicarea salariatilor in realizarea obiectivelor organizatie;

- cultura comunica angajatilor un sens al identitati;

- cultura contribuie la asigurarea stabilitati organizatie perceputa k sistem.

Cultura organizationala influenteaza in mod direct deciziile si actiunile managerilor prin sugerarea cailor sau modalitatilor de actiune corecte si adecvate contextului. Influenta culturi asupra management si a managerilor e direct proportionala cu forta culturi organizationale.

Abordarea man structurilor multicult elaborate de Geert Hofstede. G Hofstede considera ca toate culturile pot fi caract prin intermediul a 5 dimensiuni culturale perechi: individualism/collectivism; distanta mare fata de putere/ distanta mica fata de putere; evitarea puternica a incertitudini/evitarea redusa a incertitudini; feminitate/masculinitate; viziunea asupra timpului ( abordare pe termenlung si scurt).

Premisele individualism/collectivism = intensitatea relatiilor dintre membri unei societati, colectivitati, organizati, grupuri.

Premisa distanta mare fata de putere/ distanta mica fata de putere o repr faptul ca oameni, membri unor societati, colectivitati, organizati, grupuri se nasc inegali d.p.d.v. fizic si intellectual.

Premisa evitarea puternica a incertitudini/ evitarea redusa a incertitudini o reprezinta faptul ca timpul evolueaza intrun singur sens, de la un trecut cunoscut, printrun present asumat, la un viitor marcat de risc si incertitudine.

Premisa feminitate/masculinitate o repr repartizarea rolurilor in cadrul societati, ale femeilor si barbatilor.

Premisa viziunea asupra timpului o repr modul in care soc interpreteaza faptul ca fenom si eveniment pot evolua pe termen scurt sau lung. Pe ter scurte se caract prin: siguranta si stabilitate, respect fata de traditie, protejarea obrazului. Pe ter lung se caract prin: consecventa, organizare riguloasa, detinerea sentiment de rusine.

Abordarea diferentelor culturale elaborata de Fons Trompenaars. Fons Trompenaars considera ca diferentele culturale dintre tari, natiuni, organizati sunt generate de relatiile dintre oameni, de conceptia asupra timp si de relatiile omului cu nat.

Relatiile dintre oameni sunt: individualism /collectivism, universalism/particularism, specific/difuz, neutru/afectiv, statut castigat/statut atribut.

Premisa individualism/collectivism e conflictul dintre ceea ce persoanele doresc in mod individual sa realizeze si ceea ce grupurile din care fac parte aceste persoane au ca obiectiv; intensitatea

relatiilor dintre membri unei sicietati.

Premisa universalism/particularism o repr identificarea si analiza criteriilor ce explica modul in care se comporta componenti unei culturi, la nivel de societate, organizatie sau grup.

Premisele specific/difuz sunt: gradul de implicare in viata privata a altor persoane, gradul de formalizare a relatiilor stab intre membri societati, organizatie, grupului; modul in care o pers actioneaza sau se manifesta in raport cu alte persoane.

Premisele neutru/afectiv sunt determinate de situatiile in care relatiile dintre indivizi, membri ai societati se bazeaza pe ratiune, pe logica, pe argumente sau pe sentimente, stari emotionale.

Premisa statut castigat/statut atribut o reprezinta stabilitatea unui tip de statut aparte fiecarei persoane membra a unei societati, organizatie sau grup.

Premisa conceptia asupra timpului e modul in care societatile moderne abordeaza timpul si rolul lui in cadrul societatilor, organizatiilor, grupurilor.

Premisa relatiile omului cu natura o repr atitudinea pe care o are omul, membru al unei societati, organizatie, grup fata de natura.

Preview document

Management Comparat - Pagina 1
Management Comparat - Pagina 2
Management Comparat - Pagina 3
Management Comparat - Pagina 4
Management Comparat - Pagina 5
Management Comparat - Pagina 6
Management Comparat - Pagina 7
Management Comparat - Pagina 8
Management Comparat - Pagina 9
Management Comparat - Pagina 10
Management Comparat - Pagina 11
Management Comparat - Pagina 12
Management Comparat - Pagina 13
Management Comparat - Pagina 14
Management Comparat - Pagina 15
Management Comparat - Pagina 16
Management Comparat - Pagina 17
Management Comparat - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • cap 1 si 2.doc
  • Cap 3 + 10.doc
  • cap 4 .doc
  • CAP 8.doc
  • cap 9 .doc
  • cap5.doc

Te-ar putea interesa și

Managementul Comparat al Resurselor Umane

Capitolul 1. Managementul comparat 1.1. Concepte O caracteristica des întâlnita dupa perioada 1960 este, în aproape toate domeniile cercetarii...

Abordări Comparative dintre Sistemul de Management nord-american și European

Introducere Actualitatea temei . Oricare ramură a activităţii omului are istoria sa. „Fără trecut nu există viitor”, iar fără înţelegerea clară a...

Management Comparat

CAPITOLUL I GENEZA MANAGEMENTULUI COMPARAT 1.1 Conceptul de management Ca şi în cazul altor ştiinţe, originea managementului comparat este...

Management Comparat - Italia și China

CAPITOLUL I. Fundamentele managementului comparat 1.1 Conceptul de management comparat internaţional E. Burduş consideră că managementul comparat...

Managementul în SUA

Logic, orice problemă indiferent de nivelul la care apare, naţional sau internaţional, este creată de om, dar în cele din urmă el este cel care o...

Managementul țărilor arabe

O trăsătură definitorie a perioadei de după 1960 o reprezintă, pe întregul frontul cercetării ştiinţifice, extinderea abordărilor comparatiste....

Management Comparat Anul 3

1. Indicati care din variantele de mai jos definesc conceptul de management european: a) managementul european are la baza diversitatea si...

Incursiune în Managementul Comparat

INTRODUCERE După cum spune și titlul ”Incursiune în managementul comparat”,în acest proiect se vorbește despre managementul comparat deoarece...

Ai nevoie de altceva?