Management General 1

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Management General 1.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 37 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

TRUE/FALSE

1) Controlul nu este nicicand esential in fluidizarea activitatilor firmei, acesta ne intrand in mod obisnuit in atentia managerului general.

ANS: F

2) Prin controlul managerial, de regula nu se urmareste aprecierea, respectiv evaluarea rezultatelor ci doar corectia lor.

ANS: F

3) In practica economica se manifesta tendinta de simplificare a instrumentelor de control, in paralel cu descentralizarea informatiei manageriale.

ANS: T

4) Organizarea prevede repartizarea eforturilor si structurarea manageriala, productiv-economica

ANS: T

5) Managementul este acceptat ca "stiinta" sau ca "stiinta si arta", fiind o resursa a dezvoltarii.

ANS: T

6) Finalitatea managementului se regaseste in eficienta economica si utilitatea sociala.

ANS: T

7) Acceptiunea managementului presupune obtinerea unor rezultate prin altii, asumarea raspunderii pentru rezultate, orientarea spre mediul ambiant si luarea deciziilor vizand finalitatea activitatilor unei firme (organizatii), incredintarea de responsabilitati subordonatilor.

ANS: T

8) Managementul este un proces, o activitate, ce semnifica interventia unui grup de persoane asupra altui grup; este obisnuita deja acceptiunea managementului ca fiind stiinta, arta cu principii proprii.

ANS: T

9) Conducerea este o actiune statica, care presupune ne influentarea personalului angajat, astfel incat acesta sa participe partial si conjunctural la realizarea obiectivelor firmei.

ANS: F

10) A conduce inseamna evitarea asumarii responsabilitatii in cadrul firmei.

ANS: F

11) A conduce inseamna folosirea celei mai vechi arte si a celei mai noi stiinte. A conduce inseamna a prevedea.

ANS: T

12) A conduce inseamna a opri pe altii sa faca ceea ce este stabilit de catre managerii firmei.

ANS: F

13) Managementul semnifica, in principal, preocuparea pentru crearea si mentinerea unui mediu interior dorit intr-o firma, astfel incat sa se manifeste posibilitatea de a selecta si executa sarcinile necesare atingerii obiectivelor planificate.

ANS: T

14) Procesul de conducere si organizare presupune identificarea modului de armonizare a actiunilor individuale pentru o contributie cat mai mare la realizarea obiectivelor de grup.

ANS: T

15) Schimbarile negative interne si externe intr-o tara nu sunt importante pentru piata, ci doar pentru mediul managerial al intreprinderilor.

ANS: F

16) Scolile de management sunt strans legate de nivelul dezvoltarii economico-sociale in perspectiva istorica in tari, regiuni si pe plan mondial.

ANS: T

17) Protagonistii Scolii traditionaliste, clasice (Ford, Taylor, H. Gilberth s.a.) au demonstrat necesitatea folosirii unor metode rationale in organizarea si conducerea proceselor industriale.

ANS: T

18) Scoala comportamentului social in management (avand reprezentanti ca Simon, March, H. Leavitt, D. McGregor s.a.) si-a focalizat preocuparile pe factorul uman si pe implicarea acestuia in procesele productive.

ANS: T

Fisiere in arhiva (1):

  • Management General 1.doc