Management General 2

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Management General 2.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 45 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

TRUE/FALSE

1) Activitatile economice, productive, sociale, culturale, politice s.a. trebuie rezolvate exclusiv prin metode matematice, sociologice.

ANS: F

2) Dubla profesionalizare a persoanelor presupune acumularea de capital social si apelarea la unele modele matematice.

ANS: F

3) Practica sociala nu impune cristalizarea managementului ca stiinta.

ANS: F

4) Activitatea manageriala este o realitate cu istorie indelungata. Colectivitatile umane au simtit intotdeauna nevoia unei conduceri care sa le asigure coerenta si disciplina eforturilor pentru atingerea unor scopuri.

ANS: T

5) Mestesugurile individuale din Evul Mediu, organizate in bresle si revolutia industriala din secolul al XVII-lea sunt momentele care marcheaza cursul ascendent, dar lent, al productiei cu premizele sale incipiente de organizare si conducere.

ANS: T

6) H. Fayol, considerat unul dintre fondatorii managementului, este creatorul Scolii sociologice in management.

ANS: F

7) Ideile lui F. Taylor au marcat adevaratul inceput al organizarii productiei, al proiectarii si controlului proceselor lucrative.

ANS: T

8) Automatizarea si cibernetizarea au eradicat fatetele realitatii noi in procesul muncii.

ANS: F

9) Managementul beneficiaza de constatari si concluzii din istorie, fiind o componenta a sistemului stiintelor care studiaza istoria, prin prisma desfaaurarii sale concret operative, infatisand particularitatile istorice dintr-o tara sau alta.

ANS: F

10) In istoria economica sunt intalnite studii asupra managementului productiei propriu-zise, aspecte ale dezvoltarii factorilor de productie, influentele exercitate asupra economiei de catre institutiile politice, statale, culturale, precum si devenirea economica a lumii, pe zone geografice.

ANS: T

11) Istoria gandirii economice influenteaza si marcheaza managementul ca stiinta, cu reflexii referitoare la viata economica (idei, doctrine, teorii, legi, reguli, politici).

ANS: T

12) In Romania, managementul are o evolutie istorica si o prezenta strans corelata cu nivelul de dezvoltare al infrastructurii si relatiilor economico-sociale in ansamblu.

ANS: T

13) Odata cu schimbarea sistemului politic in Romania, in management s-a trecut la economia centralizata.

ANS: F

14) Managementul constituie un ansamblu necoerent de tehnici de organizare si gestiune la nivelul unei firme.

ANS: F

15) Managementul reprezinta metodele si procedeele cu caracter productiv, economic si social, inclusiv administrativ intern, ce pot fi folosite in activitatea de organizare si conducere a entitatilor productiv-economice si sociale.

ANS: T

16) Managementul este complexul de preocupari si actiuni ale conducatorului, de creare a cadrului care sa permita, ca prin actiunile unui grup de lucratori sa se realizeze un anumit obiectiv, in conditii de calitate, termen si eficienta a valorificarii.

ANS: T

17) Managementul este un proces de organizare si conducere, realizandu-se directionarea activitatii altor persoane pentru atingerea obiectivelor stabilite.

ANS: T

18) Conducerea reprezinta o suma de activitati neincluzand planificarea, luarea deciziilor, organizarea, conducerea (dirijarea) ci doar controlul.

ANS: F

Fisiere in arhiva (1):

  • Management General 2.doc