Management Strategic

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Management Strategic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Obiectivele strategice:Obiectivele strategice pot fi legate de productie, piata, tehnologii de utilizare a resurselor naturale sau locale, rentabilizare a activitatii, perfectionare manageriala, dimensionare rationala, alegerea celor mai eficiente forme de cooperare si integrare, asigurare independentei financiare, creare a unei imagini bune a unitatii. In precizarea obiectivelor este necesar ca acestea sa fie reale, sa fie stimulative pentru unitate si pentru personal, sa fie intelese de toti cei implicati in realizare. Directiile de realizare precizeaza modalitatile de atingere a obiectivelor avand in vedere situatia unitatii agricole in momentul elaborarii strategiei, conditiile favorabile si nefavorabile, evolutia factorilor mediului global si specific, volumul resurselor, competenta manageriala. Resursele reprezinta suportul material indispensabil atingerii obiectivelor si intereseaza ca volum, structura si provenienta. Este util a se avea in vedere, legat de resursele financiare, evolutia ratei inflatiei, a dobanzilor la credite, a paritatilor monedei nationale. Termenele exprima datele de punere in practica a strategiei, ele trebuind a fi judicios stabilite in raport de resurse, de directiile de realizare.

Elaborarea unei strategii-etape:Elaborarea unei strategii reprezinta un proces complex care presupune parcurgerea unor etape si anume: precizarea misiunii si a scopurilor unitatilor agricole, analiza si diagnosticarea mediului intern si a mediului extern, stabilirea obiectivelor, elaborarea variantelor strategice, alegerea strategiei de urmat, elaborarea planurilor tactice de aplicare si institutionalizarea strategiei alese, controlul si evaluarea rezultatelor.

Cele 5 forte care influenteaza profitabilitatea unei strategii:Potentialii noi veniti pe piata. Furnizorii. Cumparatorii. Producatorii de articole substituibile. Concurentii din cadrul industriei / Rivalitatea dintre firmele existente.

Fisiere in arhiva (1):

  • Management Strategic.doc