Managementul IMM Grile

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Aceasta fituica rezuma Managementul IMM Grile.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

1.Premisele pe care se bazeaza manag. Intrepr. Sunt:

1. Intrep este cea mai imp comp a ec si soc

3. IMM reprez esalonul cel mai numeros si imp al intrep, indepl multiple functii ec, tehn si sociale

4. IMMM reprez slabiciuni congenitale apreciabile a caror cunoastere si contracarare este esentiala

7. Intreprinz constituie unul dintre princ piloni actori ai ec nat

9. Valorif majora a potentialului IMM si intreprinz, concomitent cu diminuarea deficientelor congenitale este condit de fundamentarea act intreprenoriale pe elem furnizate de stiinta managementului

Rasp corect este c (1,3,4,7,9) pt ca celelalte variante sunt incomplete si contin elem ce decurg din premisele managementului intreprenorial

2.Principalii piloni sau actori ai ec de piata sunt:

a. intreprinzatorii, managerii profesionisti, investit de risc, bancherii si brokerii

Ei sunt pilonii/actorii princ ai ec de piata, alcatuind vectorul uman de forta care face ca intr-o tara sa existe o ec. performanta. Deci rasp corect este a.

3.In f de natura lor, activitatile sunt:

1. ec

2. politice

4. comunitare

6. sociale

Aratati care din comb reprez continutul matricii lui Johanisson

Rasp corect este e (1,2,4,6). Edificatoare in acest sens este matricea activitatilor intrepren elaborata de Johanisson

4.Cele 3 niveluri de abordare a fenom intreprenorial sunt:

1. praxeologic 3. disciplinelor stiintifice 5. epistemologic

Care din combinatiile prezentate coresp realitatii

Se considera ca fenom intrepr e necesar sa fie abordat: vla niv praxeologic, care grupeaza ansamblul cunostintelor practice priv activ intrepr, prin care se inscriu norme si modalit de conduita utile pt intreprinz: la nivelul disciplinelor stiint, caracterizate prin ansambluri de cunost teoretice si empirice de nat ec, psih, sociologica, etc, reunite in constructii care-si propun sa explice si sa anticipeze evolutiile managerialepotrivit unor metodologii cu un grad mare de rigurozitate: la nivel epistemologic, care reuneste un ans de cunost metateoretice, ce reflecta contributii ale unor teorii si discipline suburdonate scopurilor de a defini, modela,evalua si clasifica fenomenul intreprenorial. Varianta corecta este d

5.Situarea in prim planul abordarii act intrepren a persoanelor care realiz inovatii, asumandu-si riscuri si incertit si considerarea motivarii ca fiind caracteristica centrala a comport intreprenorial este apanajul:

b. scolii clasice

Rasp corect este b pt intrucat caracterizarea intreprinz ca inovator asumator de riscuri si focaliz comportamentului intrepr pe motivare reprez trasatura definitorie a scolii clasice a activit intreprenoriale

6.Utiliz conceptului de „arhitect social”, axat pe promovarea si protectia valorilor, caracterizand intreprinz ca fiind leader, avand abilit de a-si adapta stilul la nevoile oamenilor, este meritul:

d. scolii leadershipului

Pt ca scoala ledershipului opereaza cu astfel de concepte, rasp corect este d

7.Variabilele interne care determ continutul si formele de manifestare ale activit intrepren sunt:

1 marimea firmei

3 Cultura pers implicate si a organizatiei

4 Natura org

6 personalit si pregatirea intreprinzat

Variabilele care infl act intrepr sunt grupate in f de apartenenta la firma, in interne si externe. Cele interne. Care tin de intreprinz si constructia sa intrepr, sunt numeroase si au un rol imp asupra performantelor. Acestea sunt: marimea firmei, natura org, cultura pers implicate si a organizatiei, personalit si pregatirea intreprinzat. Una din variabile, stakeholderii, incorporeaza atat elem interne cat si externe. Deci rasp corect este e

8.In prezent pe plan mondial se manifesta o adev revolutie intrepr. Sursele revolutiei intreprenoriale sunt:

a schimbari tehnice, ec, soc, psihol si politice

Schimbarile tehnice prin inventii, inovatii, echip si tehnologii modernizate genereaza atat oportunitati de afaceri cat si constrangeri. Schimbarile ec se refera la trecerea de la ec clasica la ec intelectualizatade tip informational, de la o ec centralizata la o ec de piata si la internationaliz activitatilor ec. Schimbarile soc constau in diminuarea discrepantelor socialeceea ce determina o cerere pe piata mai ampla. Schimbarile politice au ca suporturi princ trecerea de la ideologia bazata pe proprietatea de stat la la cea privata. Schimb psihol au drept suport evolutia complexa si spectaculoasa a populatiei. Deci rasp corect este a.

9.Conform abordarii triaxiale a lui J. L. Toulouse, existau 8 tipuri de agenti ai schimbarii:

c. intreprinz, cercetator, specialist, investitor, profet, activist, manager, functionar

Rasp corect este c. Celelalte variante cuprind profesiuni care nu reprez agenti ai schimbarii: tehnician, speculant, administrator, vanzator, si omit unele dintre cele cuprinse in varianta c.

10.Corespunzator abordarii triaxiale a lui Toulouse, focalizata pe 3 caracteristici de baza a activit umane- sist de valori, gradul de implicare si intensitatea actiunilor- ocupatiile se pot caracteriza prin:

d. ideologie individuala risc pers mare dezvoltare

Aratati care dintre variante il defineste pe intreprinzator?

Dpdv sociologic, al valorilor, intreprinz se caract printr-un puternic individualism, acordand o atentie prioritara autonomiei si libertatii de decizie. Dpdv psihol, al implicarii, intreprinz isi asuma riscuri majore, de regula calculate. Dpdv operational, intreprinyatorului ii este proprie o ridicata capacitate de a actiona, fiind orientat spre dezvoltare. Deci varianta corecta este d.

11.Intreprinzatorul indeplineste simultan mai multe roluri esentiale. Va rugam sa le precizati:

a. Investitor, proprietar, manager, executant si inventator

Raspunsul corect este a. Aceste roluri sunt partial contradictorii, ceea ce reflecta in complexitatea deosebita, specifica activitatii intreprinzatorului. Proportia in care aceste roluri sunt exercitate tin de personalitatea intrep, de organizatia sa si de modul in care actioneaza.

12.Intreprinzatorul prezinta concomitent 4 dimensiuni majore:

d. actionala,psihologica, financiara, creativa

Celelalte variante omit cel putin unul dintre elem esentiale incorporate in varianta d

13.Dimensiunea actionala a intreprinz consta in:

a. inducerea si realizarea schimbarii

Varianta b vizeaza dimensiunea creativa a intrep, var c dim financ, iar d dim psihol.

14.Exista mai multe elem manageriale de diferentiere a managerului-intreprinz fata de managerul-salariat, ce pot fi sintetizate astfel:

a. posibilitati de exprimare si realizare personala net superioara.

Varianta a este cea corectapt ca la intrep-manager, spre deosebire de intrep-salariat, restrictiile endogene si exogene sunt mari, caracterul relational este mai pronuntat, incarcatura afectiva e mai mare, iar savoir-change-ul primeaza savoir-faire-ul

15.Conform clasificarii lui John Miner exista 4 tipuri de intreprinzatori:

a. intrep performant-personal, intrep supervanzator/supercomerciant, intrep manager, intrep expert, generator de idei

Celelalte variante cuprind tipuri care fac parte din alte clasificari.

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul IMM Grile.doc