Managementul Operational

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Managementul Operational.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 36 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

MULTIPLE CHOICE

1. Care dintre urmatoarele nu este etapa in procesul proiectarii unui produs ?

a. generarea ideii

b. stabilirea salariilor managerilor

c. evaluarea sanselor de succes ale produsului

d. proiectarea si testarea preliminara

e. proiectarea finala

ANS: B

2. Pe axa Ox a graficului de programare si urmarire a productiei zilnice se prezinta:

a. sarcinile de productie zilnice, cumulate

b. gabaritul pieselor

c. timpul in zile lucratoare

d. puterea instalata

e. momentele de intrare si iesire a produselor.

ANS: C

3. Benchmarkingul se refera la:

a. compararea performantelor intreprinderii cu cele ale firmelor concurente

b. calculul punctului critic

c. definirea variabilelor sistemului analizat

d. elaborarea ciclului de viata a unui produs

e. activitati de cercetare-dezvoltare

ANS: A

4. Etapa initiala din procesul proiectarii unui produs este:

a. evaluarea sanselor de succes ale proiectului

b. proiectarea finala

c. proiectarea si testarea preliminara

d. generarea ideii

ANS: D

5. Cheltuielile pentru chiria pentru cladirea fabricii reprezinta un :

a. cost fix

b. cost variabil

c. cost mixt

d. neprevazut

ANS: A

6. Salariile functionarilor de la contabilitate reprezinta costuri:

a. fixe

b. variabile

c. mixte

d. neprevazut

ANS: A

7. O fabrica de jucarii a vândut anul trecut 15.000 de trenulete la pretul de 40 RON bucata.

Costurile fixe ale acestei fabrici au fost de 364.000 RON, iar costurile variabile pe bucata 20 RON.

Daca costurile se mentin neschimbate si pentru anul acesta, pentru ce numar de trenulete vândute ne aflam punctul critic ?

a. 17.900 bucati

b. 18.500 bucati

c. 18.100 bucati

d. 18.300 bucati

e. 18.200 bucati

ANS: E

8. Care din urmatoarele cheltuieli se incadreaza in categoria costurilor fixe ?

a. hârtia folosita in productia de ziare

b. benzina necesara pentru camioanele care livreaza produsele vândute

c. lemnul folosit in industria mobilei

d. chiria pentru cladirea fabricii

e. comisioanele platite agentilor de vânzari

ANS: D

9. O fabrica de palarii vinde palarii la pretul de 30 RON bucata. Costurile fixe au fost anul trecut 150.000 RON, iar costurile variabile pe bucata15 RON.

Care este cantitatea de palarii vândute corespunzatoare punctului critic ?

a. 15.000 bucati

b. 20.000 bucati

c. 10.000 bucati

d. 12.000 bucati

e. 18.000 bucati

ANS: D

10. In punctul critic, intreprinderea inregistreaza:

a. profit

b. pierdere

c. nici profit, nici pierdere

ANS: C

11. Constructia prototipurilor se realizeaza in urmatoarea etapa a procesului de proiectare a unui produs:

a. generarea ideii

b. evaluarea sanselor de succes ale produsului

c. proiectarea si testarea preliminara

d. proiectarea finala

ANS: C

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Operational.doc