Managementul Resurselor Umane

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Managementul Resurselor Umane.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

1. Elementele strategiei:- obiectivele urmărite; - modalităţile de realizare a obiectivelor; -resursele necesare; - termenele de realizare a obiectivelor stabilite.

2. Obiectivele strategiei de piaţă:- creşterea cotei de piaţă; - diminuarea riscurilor; -creşterea rentabilităţii; -creşterea cifrei de afaceri(a vânzărilor).

3. Obiectivele principale urmărite prin negociere – obţinerea unui preţ echitabil şi rezonabil pt.calitatea cerută; - impulsionarea furnizorului pt. a onora contractul la timp; - executarea unui control asupra modului în care se realizează (derulează) contractul; - convingerea furnizorului asupra necesităţii de a colabora cât mai bine cu beneficiarul; - creearea şi menţinerea unor relaţii continue şi trainice cu cei mai seriosi furnizori.

4. Componentele conceptului de marketing: – orientarea spre cosumatori adică o întrprindere mică sau mijlocie trebuie să se străduiască să identifiece acei consumatori care în mod probabil vor cumpăra produsele întreprinderii şi totodată să ofere acele produse care vor satisface nevoile pieţei; - orientarea spre realizarea propriilor obiective ale întreprinderii, adică realizarea unui anumit nivel al profitului, dobândirea unui anumit segment de piaţă; - abordarea sistemică adică identificarea nevoilor consumatorilor şi stabilirea unor procedee interne care să ofere certitudinea că se fabrică cele mai adecvate produse, că ele se distribuie şi se vând pentru a satisface cerineţele pieţei

5. Caracteristicile dinstinctive ale IMM-urilor - dimensiunea redusă; o demografie foarte dinamică (rata ridicată de creeare şi faliment); specializarea immurilor; ponderea individuală redusă pe piaţă; dificultăţi la intrarea şi la ieşirea de pe piaţă; potenţial inovaţional foarte ridicat;

6. Elementele care determină structura organizaţională: cele 4 elemente care determină structura organizaşională sunt: - postul este alocat unui individ şi constă în sarcinile şi obiectivele specializate ale organizaţiei şi totodată precizează ce trebuie să facă ocupantul postului pentru bunul mers al organizaţiei; - compartimentul este al 2 element al structuri; - aria de control se referă la numărul salariaţilor pe care trebuie să îi coordoneze un manager; - delegarea de autoritate presupune dreptul de a lua singuri decizile fără aprobarea superiorului.

8. Particularităţile serviciilor: - intangibilitatea servicilor care face dificilă promovarea consumului lor exclusiv. Pe baze tehnice ele satisfac nevoile consumatorilor asociate cu satisfacţia persolală şi convenienţa, iar frecvent implică sentimente de nepăsare, consolare sau bucurie; - perisabilitatea se referă la faptul că servicile nu pot fii depozitate (stocate) asa cum este cazul produselor finite, - eterogenitatea servicilor se referă la faptul că acestea sunt prestate de o diversitate de persoane care au tendinţa să fie inconsecvente în comportarea lor faţă de consumatori, deci în privinţa prestării efective a servicilor; - simultaneitatea servicilor se referă la faptul că servicile se prestează şi se conumă în acelaşi timp; - transferabilitatea servicilor constă în aceea că diversele tipuri de servic5i au elemente similare, comparabile sub aspectul prestării lor; - particularităţiile culturale adică contextul cultural în care se prestează servicile poate fii privit ca un atribut al acestora.

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Resurselor Umane.doc