Managementul Serviciilor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Managementul Serviciilor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 26 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Aptitudini manageriale

Un rol important în eficientizarea muncii managerului îl are dezvoltarea aptitudinilor manageriale. În plan managerial,o importanta deosebita prezinta:

-aptitudinea de a elabora,de a selecta informatii utile,de a stabili si sublinia prioritatile,de a comunica cu salariatii;

-rationamentul logic si analiza judicioasa a fenomenelor manageriale;

-capacitatea de a gândi economic si social;

-aptitudinea de obiectivare,de cunoastere si recunoastere a propriei valori,apelând dupa caz la echipa,prevenind astfel situatiile vulnerabile;

-aptitudinea de a stabili si comunica obiective,de a finaliza realizarea lor.

Aptitudinile manageriale nu se pot forma în afara unui sistem de cunostinte, priceperi si deprinderi si nici în afara unei motivatii (interes, atitudine pozitiva).

Comunicare Notiuni generale,avantaje si dezavantaje ale comunicarii orale

Comunicarea poate fi definita ca un schimb de mesaje între un emitent si un primitor în care emitatorul mesajului tinde sa modifice comportamentul receptorului pe toate planurile actiunilor sale.Gradul de informare al fiecarui manager depinde în mare masura de capacitatea sa de a utiliza în mod corespunzator sistemele de comunicare. Acestea trebuie astfel concepute încât sa poata fi adaptate în orice moment nevoilor tuturor actorilor de a sti,de a întelege si de a se exprima.Organizarea unui astfel de sistem de comunicare presupune respectarea unor cerinte de baza, cum ar fi:

-formularea concisa si exacta a mesajului ce trebuie transmis;

-transmiterea rapida si nedeformata a mesajului;

-ifluenta si reversibilitatea mesajului;

-utilizarea unui limbaj adecvat. Comunicarea orala detine o pondere importanta în totalul informatiilor vehiculate.Ea permite controlul direct,atât în cazul relatiilor formale,cât si a celor informale,fie ele programate sau accidentale si prezinta urmatoarele avantaje:

-Rapiditate si reactie imediata;

-Se pot adresa întrebari si clarifica probleme;

-Poate fi usor observat efectul produs de mesaj;

-Subordonatul are sentimentul importantei care i se acorda în organizatie.

Dezavantaje:

-Risipa:Timp,Munca, Resurse financiare;

-Acuratetea mesajelor si întelegerea semnificatiei acestora nu pot fi clar si precis stabilite ulterior (vorba zboara, scrisul ramâne. De aceea în justitie sunt valabile numai comunicarile pe suport material).

Comunicarea-considerente generale,avantaje si dezavantaje ale comunicarii scrise

Comunicarea poate fi definita ca un schimb de mesaje între un emitent si un primitor în care emitatorul mesajului tinde sa modifice comportamentul receptorului pe toate planurile actiunilor sale.

Gradul de informare al fiecarui manager depinde în mare masura de capacitatea sa de a utiliza în mod corespunzator sistemele de comunicare. Acestea trebuie astfel concepute încât sa poata fi adaptate în orice moment nevoilor tuturor actorilor de a sti,de a întelege si de a se exprima. Organizarea unui astfel de sistem de comunicare presupune respectarea unor cerinte de baza, cum ar fi:

-formularea concisa si exacta a mesajului ce trebuie transmis;

-transmiterea rapida si nedeformata a mesajului;

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Serviciilor.docx