Managementul si Marketingul Operatiunilor Logistice

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Managementul si Marketingul Operatiunilor Logistice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Anticipatia studiaza viitorul, prin modele ce rezulta din calcule probabilistice, cu grad de certitudine ridicat.

ANS: F

2. Anticipatia creaza modele pentru un viitor posibil stabilind un grad de certitudine.

ANS: T

3. Conjunctura reprezinta un ansamblu de factori probabilistici ce rezulta din calcule, dar uneori din aparente.

ANS: F

4. Conjunctura reprezinta un ansamblu de factori obiectivi, ce pot influenta un anumit sector de activitate.

ANS: T

5. Programarea este o informatie flexibila despre cum putem actiona in prezent pentru a fi in conformitate cu un viitor planificat.

ANS: F

6. Planificarea este o afirmatie flexibila asupra unui viitor de la 1 an la 5 ani, care se apropie de prognoza.

ANS: T

7. Prognoza este o cunoastere fundamentata pe o anticipatie, dar si pe o baza informationala prin folosirea unor aparate cantitative.

ANS: T

8. Predictia este o anticipatie a ceea ce urmeaza sa se intample in viitor, datorita studierii actiunii unor factori independenti.

ANS: T

9. Previziunea este o anticipare a viitorului, care se face pe baza unor date probabile, cu sens de prezicere a ceea ce înseamna evolutia unor fenomene cu impact economic, social, cultural, ecologic.

ANS: F

10. Prognoza estimeaza o evolutie probabila a unor fenomene, probabilitatea atingerii anumitor stari, in corelatie cu anumite ipoteze fixate.

ANS: T

11. Analiza facuta la orizontul prognozei asupra rezultatelor urmarite si a deciziilor ce se vor lua, constituie obiectivul economic.

ANS: T

12. Politica economica este o actiune constienta a puterii publice, adoptata pentru o perioada lunga de timp, in diferite domenii (financiar, valutar, investitional etc.) legata de aplicarea operatiunilor facute.

ANS: F

13. Ansamblul politicilor si modelelor adoptate in cadrul unui comportament pe o perioada lunga de timp pentru atingerea unor obiective majore la nivelul firmei, ramurii sau economiei nationale formeaza stategia economica

ANS: T

14. Succesiunea intregului sistem de activitati la care pot participa toti agentii economici prin functiile lor formeaza conceptul de fenomen economic.

ANS: F

15. Studiile previzionale sunt legate de aspectele evolutiilor viitoare a unor fenomene sociale dar sunt facute numai la nivelul agentilor economici.

ANS: F

16. Scoala vest-europeana acorda prioritate aspectelor economice si tehnologice - metodologie de tip pragmatic.

ANS: F

17. Scoala americana are ca metodologie traditionala, care adapteaza omul la tehnologie, care individualizeaza potentialul tehnic dand posibilitatea individului de a participa la procesele sociale.

ANS: F

18. Scoala americana are o metodologie de tip tehnologic, cu care studiaza aspectele tehnologice si economice, cu metode cantitative si operationale.

ANS: T

19. Scolile de gandire prospectiva sunt de fapt specifice zonelor de influenta economica si actioneaza cu o strategie proprie.

ANS: T

20. Metoda in care se urmareste realizarea unui consens de opinii din partea unor experti solicitati sa faca previziuni pentru evolutia unor variabile de marketing prin folosirea indicatorilor tendintei centrale este metoda Brainstorming-ului.

ANS: F

21. Metoda discutiilor de grup, trebuie sa gaseasca solutii de perspectiva la problemele din activitatea curenta, cu ajutorul unui moderator este metoda analogiilor.

ANS: F

22. Metoda pentru studiul viitorului unde se incearca compararea configuratiilor care au trasaturi comune cu fenomenul previzionat este metoda scenariilor.

ANS: F

23. Construirea unor secvente logice de evenimente, pe baza observatiilor prezentului si trecutului, despre evolutia viitoare a unor fenomene, se numesc scenarii.

ANS: T

24. Generarea unor scenarii nu presupune neaparat utilizarea unor tehnici cantitative sau masuri riguroase.

ANS: T

25. Metoda scenariilor se foloseste pentru construirea unor evolutii viitoare posibile a unor fenomene studiate, de aceea are un caracter intuitiv.

ANS: F

26. Metoda discutiilor de grup, este o metoda de gandire colectiva pentru gasirea unor solutii de perspectiva a fenomenelor analizate in care se asigura anonimatul expertilor.

ANS: F

27. Cu cat scenariile sunt mai simple, cu atat previziunile sunt mai bune.

ANS: T

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul si Marketingul Operatiunilor Logistice.doc

Alte informatii

Bazele teoretice ale elaborarii prognozelor economice-Balu M.E. 2008 Spiru Haret