Managementului Calitatii

Imagine preview
(7/10)

Aceasta fituica rezuma Managementului Calitatii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 4 fisiere doc de 6 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

PRINCIPIILE MANAG.CALITATII

Aceste principii fundamenteaza actiunile unei organizatii in domeniul calitatii si sunt promovate prin standardele ISO 9000. Cele 8 principii ale manag.calitatii sunt considerate a fi un cadru pt.performantele imbunatatite ale unei firme si pt.dezvoltarea si succesul permanent al acestora.

1. ORIENTAREA CATRE CLIENT. Firmele trebuie sa inteleaga profitul si necesitatile curente si viitoare ale clientilor , sa le indeplineasca cerintele sis a depaseasca asteptarile acestora.

2. LEADERSHIP. Liderii sunt cei care stabilesc unitatea obiectivelor, a scopurilor si directia de dezvoltare a organizatiei. Ei trebuie sa creeze si sa mentina mediul intern astfel incat personalul sa fie motivate in realizarea obiectivelor organizatiei.

3. IMPLICAREA PERSONALULUI. Aceasta reprezinta esenta unei firme si implicarea totala a salariatilor inseamna folosirea aptitudinii acestora pt.dezvoltarea continua a organizatiei in beneficiul acesteia.

4. ABORDAREA BAZATA PE PROCESE. Rezultatul dorit de catre management este realizat efficient atunci cand resursele si activitatile corespunzatoare sunt organizate si conduse ca un sistem. Aceasta inseamna gestionarea tuturor proceselor precum si a relatiilor dintre ele.

5. ABORDAREA MANAGEMENTULUI CA SISTEM. A identifica, a intelege si a conduce procesele aflate in corelatie intr-un mod sistematic contribuie la realizarea obiectivelor firmei si cresterea eficientei ei.

6. IMBUNATATIREA CONTINUA. Pt.ca o organizatie sa se dezvolte este necesar ca performanta generala a firmei sa fie obiectivul permanent al acesteia.

7. ABORDAREA BAZATA PE FAPTE IN LUAREA DECIZIILOR. Deciziile eficiente trebuie sa se bazeze pe analiza datelor si informatiilor reale. Acestea trebuie sa aiba la baza dovezi obiective care pot fi demonstrate.

8. RELATIA CU FURNIZORII. Aceasta relatie trebuie sa fie benefica pt.ambele parti deoarece acestia sunt interdependenti. Calitatea si beneficiul reciproc ofera satisfactii si imbunatatesc capacitatea de a crea valoare.

Fisiere in arhiva (4):

  • Managementului Calitatii
    • mc 2.doc
    • PRINCIPIILE MANAG.doc
    • Standardele ISO 9000.doc
    • STRATEGII SI POLITICI.doc