Managemtul Calitatii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Managemtul Calitatii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

S3.Programe de actiune in domeniul en.

Noul program de actiune in dom. En. elaborat in 2003-2006 este gandit pt. a raspunde prioritatilor U.E. pe termen mediu si lung cu 3 obiective principale:

a.siguranta in alimentarea cu en;

b.concurenta in dom. En.;

c.protectia mediului.

Programul este impartit in 4 directii de actiune, unde continuand cu programele anteriuoare cum ar fi:

1.util. rationala a en. si managementul cererii de en;

2.surse noi si regenerabile de en.;

3.probl. Energetice ale transp. De en.;

4.promovarea la nivele europene a surselor regenerabile de en si cresterea eficientei en a tarilor noi member.

Cele 4 directii urmeaza a fi implementate prin actiuni cheie care fie combina prioritati ale UE din dom specifice fie sunt concentrate pe unele regiuni defavorizate. Actiunea cheie trebuie sa vizeze una din directiile urmatoare:

a.implementarea unor strategii pe termen mediu si lung care sa contribuie la obiectivele princiupale ale progr.

b.Crearea, extinderea si promovarea strategiilor de dezvoltare durabila, inclusiv management local si regional al energiei;

c.Promovarea tehnologiilor avansate si a metodelor de introducere rapida a acestora pe piata;

d.Dezv. Sreategiilor de informare , educare si autoeducare pt cresterea constientizarii eficientei energetice.

Programul are un buget total 25 mil euro si este deschis statelkor member si celor in curs de aderare.

S4. Abordarea problemelor en pe subsectoare

1. Carbunele este vazut ca o importranta resursa energetica cu valente positive si negative.

Daca impactul local asupra mediuilui poate fi diminuat prin masur tehnologice de reducere a supraf afectate, emisiile de gaze cu effect de sera inca constituie un fenomen foarte ingrijorator.

Prombl. de mediu ale industriei carbunelui care nu sunt direct legate de en sunt acoperite de probl privitoare la statiile de epurare si protectia apelor. Noile tehnologii vor putea reduce cu pana la 1/3 emisiile datorate util carbunelui.

2. Petrolul. Problemele de mediu pe care le ridica industria petrolului si util acestuia in scopuri en si de transport se refera la calitatea aer, apa si schimbarile climatice.

In privinta util produselor rafinate exista mari diferente in gradul de rafinare cerut pe piate UE intre statele member si cele din Europa de C si E. in aceasta din urma productia de produse cu grad de poluare mai redus este mult mai mica. In UE previziunile indica o cota de 40% din 2010, petrolul ca sursa energetica. Tendinta este de orientare catre produsele petroliere “curate” care implica costuri mai mari de rafinare.

3. Gazul natural. Dpdv al mediului gazul natural este considerat resursa nat cea mai curate. Impactul asupra med generat de utilizarea gazului are o dimensiune locala(particular de fum), regional (ploi acide), globala (gaze cu effect de sera).

Impactul negativ poate fi redus prin utilizarea gazului curat cu o concentratie scazuta de S si C, prin util de tehnologii moderne si reducerea cererii de en.

Fisiere in arhiva (1):

  • Managemtul Calitatii.doc