Metode Moderne de Management

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Metode Moderne de Management.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 52 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Definiti managementul

Mg = stiinta care are ca obiectiv studierea relatiilor de conducere din sistemele economico-sociale, descoperirea legitatilor si principiilor care guverneaza aceste relatii, conceperea de noi sisteme, metode si tehnici de management menite sa asigure stabilirea obiectivelor, optimizarea si functionarea acestor sisteme. Stabilind obiectivele si ansamblul actiunilor prin care acestea se realizeaza, managementul asigura trecerea sistemului dintr-o stare initiala într-o stare viitoare dorita.

Care sunt functiile managementului ? (varianta scurta)

Planificarea - procesul de stabilire a obiectivelor si a ceea ce trebuie facut pentru a atinge aceste obiective.

Organizarea - procesul de structurare, alocare si utilizare a resurselor pentru atingerea obiectivelor stabilite.

Coordonarea si antrenarea - procesul de inspirare, motivare si coordonare a oamenilor pentru atingerea obiectivelor.

Controlul - procesul de monitorizare a realizarii obiectivelor vizând adoptarea unor actiuni proactive sau corective cu caracter de reglare sistemica.

Care sunt sursele interne de informatii folosite pentru realizarea managementului schimbarii?

Informatii produse în mod regulat: conturi, date financiare, statistici, date asupra pietei, furnizori preturi etc., prezentate conducerii în orice moment, la cerere sau prin rapoarte ale managerilor de filiale, ale agentilor comerciali si ale sectiilor de servicii

Informatii ocazionale: rapoarte la încheierea misiunii, a conferintelor si seminariilor, analize si evaluari ale produselor firmelor concurente, chestionarea noilor angajati si, în special, ale clientilor se dovedesc foarte utile

Experienta, cunostintele de specialitate si observatiile personale se folosesc ori de câte ori sunt relevante. Managerii de rang superior se informeaza de la cei subordonati, care, la rândul lor se informeaza direct de la salariati

Cutia cu propuneri

Care sunt sursele externe de informatii folosite pentru realizarea managementului schimbarii

Guvernele multor tari pun la dispozitie date privind preturile si inflatia, ocuparea fortei de munca, pietele de capital, legislatie, tehnologie, târguri, noi produse etc.

Camerele de comert (locale, regionale sau nationale)pun la dispozitie informatii privind pietele, investitiile în tara;

Organizatiile internationale financiare, economice, de marfuri, comerciale si pentru forta de munca, cum sunt: Fondul Monetar International(FMI), Organizatia Internationala a Muncii(OIM), Banca Mondiala,Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare(BERD), Acordul General pentru Tarife si Comert(GATT), Organizatia Natiunilor Unite pentru Dezvoltare Industriala(ONUDI) ori birourile regionale ale unora dintre acestea. Rapoartele lor se afla în multe biblioteci din lume sau pot fi comandate.

Publicatiile de specialitate prezinta modificarile legislative, noii furnizori, sansele de piata.

Institutele de cercetare, publice si particulare, publica o gama larga de informatii, de ex. Economist Intelligence Unit(EIU) prezinta rapoarte pe tari si pe industrii, speciale pentru clienti, cu abonament.

Bazele de date contin un volum de informatii în crestere, ieftine.

Internetul aduce un volum imens de informatii, ieftine, veridicitate greu de stabilit

Fisiere in arhiva (1):

  • Metode Moderne de Management.ppt

Alte informatii

subiecte examen