Sisteme de E-organisation - Studii de Caz Rezolvate

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Sisteme de E-organisation - Studii de Caz Rezolvate.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 18 fisiere doc de 31 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Aceasta tema face trimitere directa la modalitatile prin care o firma poate utiliza informatia pentru a-si mari bugetul pe o perioada de timp cuprinsa in intervalul 4-5 ani

Organizatiile sau firmele care decid sa isi comercializeze produse sau care doresc sa isi faca publice serviciile oferite clientilor,trebuie sa ia in considerare anumiti factori perturbatori care ar putea pune in pericol dezvoltarea si marirea bugetului anual al entitatii.Pentru aceasta se folosesc anumite metode de previziun,prin care se stabilesc care sunt factorii problema(pozitivi sau nbegativi)care ar putea influenta direct sau indirect actvititatea care o desfaoara o firma sau chiar si rezultatul operatiilor dintr-o anumita perioada.Din nevoia de a facea numite preziceri au aparut si anumite metode care ajuta la identificarea problemelor infiltrate in activitatile personalului.

Pentru a identifica factorii perturbatorisi pentru a putea prognoza veniturile unei firme este necesar sa existe serii de date stintifice referitroare la evolutiile anterioare ale factorilor de influenta.Daca aceste tehnici exista si sunt depistate si analizate putem folosi in aceste caz tehnica extrapolarii.Tehnica extrapolarii presupune o prognoza foarte bine realizata si o analiza trecuta, prezenta si viitoare a elementelor care au influentat dezvolarea entitatii.Prin acest program se pot determina mai multe lucruri succesiv,precum:durata de viata a unui produs(a unui serviciu),cat de rentabil este produsul,cat timp ii este alocat pentru a fi vandut,perioada in care poate exista pe o piata,aproximativ ce profit poate rezulta din vanzarea pe o anumita perioada a acestui element precum si cam ce pret poate avea intial,daca se pot face reduceri etc.

Pentru a se putea realiza o prognoza si pentru a se observa si rezolva posibilele problemele aparute in entitate se urmareste ciclul de viata al unui produs. Ciclul de viaţă a produsului se referă la durata medie de viaţă a unui produs: se face o analogie cu biologia (produsele se nasc, se dezvoltă, ajung la maturitate şi apoi îmbătrânesc); în funcţie de perioada din viaţă în care se află produsul, sunt influenţate şi vânzările acestuia.Ciclul de viata al unui produs se poate observa in Fig.1.1.

OA- faza de lansare: produsul sufera numeroase modificari

AB- in faza de crestere: cresterea vanzarilor/cotei de piata (eforturile de promovare sunt insemnate)

BD- in faza de maturitate: cresterea profitului si mentinerea cotei de piata (pentru a raspunde cat mai bine asteptarilor clientelei este necesara extinderea gamei)

DE- faza de declin: reducerea cheltuielilor si culegerea ultimelor rezultate (restrangerea gamei, intrucat produsul nu mai corespunde cerintelor pietei).

In faza de introducere,produsul este nou incasarile sunt reduse,vanzarea este destul de lent, in schimb cheltuielile cu reclama sau cu promovarea acestuia sunt destul de ridicate.

In faza de crestere,daca produsul satisface nevoile si cerintele consumatorilor,cresterea vanzarilor se face simtita iar profitul incepe si el sa creasca.Daca produsul are succes pe piata apar concurenti care imita,copiaza sau introduc idei noi dupa produsului aparut initial.

In faza de maturitate,consumare/cumpararea produsului este constanta.Se inregistreaza o crestere a concurentei. Dimensiunile pietei nu mai cresc, vanzarile constand doar in cumparari repetate ale clientilor existenti sau in cumparari de inlocuire. Profitul poate fi ridicat daca costurile vor fi mentinute la un nivel acceptabil.

In faza de declin-este perioada in care vanzarile scad,profit deasemenea se diminueaza iar concurenta se intensifica.In aceasta faza compania trebuie sa decida daca continua comercializarea produsului sau il exclud de pe piata.

Veniturile pe perioada ciclului de viata al unui unui produs oscileaza.Veniturile dobandite de o firma sunt influentate de o serie de factori de influenta precum:concurenta(numarul de firme concurente),calitate,pret,preturile publicate de concurenta,cheltuielile de publicitate etc.

Pentru a evidentia cat mai bine situatia prezentata anterior am ales un exemplu precis si real al evolutiei unui produs in decursul unei perioade.

Ex:Compania Coca-Cola a introdus in anul 2002,pe piata din Romania,produsul numit „Coca-Cola Vanilla”. Compania a abordat metoda de previzuire sau fenomenul de prognoza a veniturilor pentru a cunoaste evolutia produsului.Metoda folosita a fost cel de extrapolare,cunoscund evolutia anterioara a companiei si a produselor comercializate in trecut.Compania a insitat foarte mult in comercializarea si realizarea reclamelor,promotiilor de altfel foarte costisitoare.Initial produsul a avut o vanzare relativ slaba care a crescut pe masura ce consumatorii l-au introdus in dieta lor zilnica.Pe masura ce produsul a fost mai mult cumparat si consumat si profitul firmei a crescut.Odata cu trecerea timpului pe piata concurentiala s-au introdus produse precum „Pepsi-Vanilla”,acesta fiind o copie foarte buna a produsului initial.Compania Pepsi a introdus deasemenea cam in acceiasi perioada si alte bauturi precum:”pepsi-lemon”,”pepsi-x”etc.Avand o concurenta relativ mare,importanta compania Coca-Cola a reinvestit in reclame si promotii,pentru a elimina concurenta.Coca-Cola Vanilla si-a mentinut constant volumul de vanzari(perioada de maturitate) pana cand cumparatorii au renuntat,treptat,la achizitionarea acestui bun.Rezultatul acestei evolutii(negative)a fost scoaterea din productie si distribuire a bauturii racoritoare „Coca-cola Vanilla „.Compania a inregistrat in aceasta perioada o scadere a profitului si a facut alegera optima si anume : eliminarea de pe piata a produsului.

Fisiere in arhiva (18):

 • Sisteme de E-organisation - Studii de Caz Rezolvate
  • 12.doc
  • 13.doc
  • amalia 11.doc
  • andreea 4.doc
  • camy 16.doc
  • clau 14.doc
  • claudia 1.doc
  • doru 19.doc
  • doru 6.doc
  • irina 15.doc
  • Nr 10.doc
  • Nr 8.doc
  • rozzy 7.doc
  • ruxy 3.doc
  • ruxy5.doc
  • silvia 17.doc
  • silvia 2.doc
  • vivi 9.doc

Alte informatii

Studii de caz rezolvate, foarte bune pentru examen