Subiecte Logistica

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Subiecte Logistica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, docx de 22 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

1. Definiţi şi exemplificaţi următorii termeni:

a. Vendor compliance

Program de conformare a vânzărilor. Programul presupune implementarea unei strategii de către producător prin care se respectă cerințele clienților. Astfel marfă să plece de la fabrica producătorului producătorului, ambalata si etichetată corespunzător, direct către clienți, urmând cel mai scurt drum. Astfel se reduc costuri de transport.

b. Customs Brokerage Service

2. Xpedition este o companie care oferă servicii de transport LTL pe teritoriul României pentru mai multe companii autohtone şi externe. Livrările se fac zilnic, începând cu ora 5 A.M. şi maşinile pleacă din Bucureşti către destinaţii situate în toată ţara. Se întâmplă destul de des ca pachetele să fie livrate cu întârzieri sau chiar să se întoarcă la sediu şoferii nereuşind să acopere zona. Ce soluţii recomanzi acestei firme?

3. Care sunt etapele principale de evoluţie ale logisticii militare şi ce factori au influenţat evoluţia acesteia- Pg.2

Desi destul de rare, studiile militare legate de logistica evidentiaza trei etape principale în evolutia logisticii militare începând cu sec al XVIII-lea.Primul mod este asociat cu armata statica, aprovizionarea facându-se din magazine pe baza de comanda. Cel deal doilea mod corespunde unui demers napoleonian, acela al cotropitorului care cauta în tarile pe care le invadeaza sau în tarile prin care este în trecere resursele necesare aprovizionarii. Cel de-al treilea mod a aparut dupa 1870 si are la baza aprovizionarea din bazele care se afla în spatele frontului sau chiar mult mai departe.

4. Prezentaţi specificul activităţii logistice în domeniul producţiei şi distribuţiei de calculatoare.pg21

Industria calculatoarelor personale poate fi astazi considerata foarte aproape de cea a bunurilor de consum, chiar daca dimensiunea tehnologica a acestui domeniu o diferentiaza considerabil de bunurile de consum. Uzura morala este accentuata, iar ciclul de viata de 4-6 luni le încadreaza în categoria produselor cu rotatie rapida, precum cele din FMCG (Fast Moving Consumer Goods). La nivel european Hewlett Packard expediaza lunar 300.000 de cutii (unitati logistice). Problemele legate de logistica la Hewlett Packard sunt multiple si complexe deoarece:

ciclul de viata foarte scurt al produselor si diversitatea gamei comerciale necesita un sistem logistic foarte flexibil;

distributia produselor se face în 35 de tari prin 400 de distribuitori apartinând diferitelor canale de distributie:revânzare de tip BtoB, angrosisti, revânzatori traditionali, revânzatori care adauga valoare. Astfel logistica trebuie sa fie parte integranta a unei strategii de cronocompetitivitate a întreprinderii, ceea ce presupune o buna coordonare între logistica de aprovizionare, cea industrialasi cea de distributie, luând în considerare inovatiile la nivelul produselor, cresterea gradului de satisfactie a clientilor, diminuând în acelasi timp nivelul stocurilor si sporind reactivitatea.

5. Etapele evaluării nivelului serviciilor logistice. Pg31

Evaluarea nivelului serviciilor prestate trece prin cinci faze:

1. a distinge componentele serviciului: asteptarile clientului în ceea ce priveste termenele, fiabilitatea, rata maxima de ruptura, calitatea transportului;

2. a defini componentele serviciului: ce ascunde fiecare componenta si care sunt posibilitatile

cantitative de evaluare;

3. ierarhizarea asteptarilor clientului si stabilirea prioritatilor;

4. pozitionarea în raport cu concurenta;

5. fixarea obiectivelor.

6. Importanţa logisticii pentru marea distribuţie. P26 / p15

Pentru marea distributie logistica este o miza majora deoarece:

1. Exista o mare diversitate comerciala a distribuitorilor -diversificarea punctelor de vânzare ale

distribuitorilor în interiorul aceluiasi grup pe tipuri de produse, în functie de marimea

magazinului ridica probleme specifice care din punct de vedere logistic presupun o abordare pe familii logistice.

2. Valoare relativa redusa a produselor si concurenta axata pe pret: bunurile de larg consum au valoarea pe Kg variabila, dar redusa în comparatie cu alte produse. Costurile logistice pot reprezenta 4% pentru produsele de valoare mare pâna la 20% pentru produsele grele sau voluminoase sau care necesita conditii de transport si ambalare specifice. Producatorii au oferte de pret luând în considerare paleti completi, comenzi regulate, încarcare completa a masinilor.

Fisiere in arhiva (2):

  • subiecte logistica an 3..doc
  • Subiecte rezolvate Logistica.docx